New years eve

Blir inte så mycket inlägg nu under "julledigheten". Kvällen ska i alla fall spenderas i Sunne där en rätt lugn kväll väntar med middag och ett bra avslut på ett bra år.



Önskar er allesammans ett gott slut och ett gott nytt år!

Värmland


Great day

Idag har varit en underbar dag!


All ye

Den 26;e december idag och jag sitter hemma vid köksbordet och ska snart börja kika på hemuppgiften i ekonomi som vi har fått (..skönt att man slipper att vara helt ledig såhär under två veckors jullov..). Mysigt är det i alla fall, med hund bredvid mig på soffan, kaffekoppen står framme och lussebullen likaså. Termometern har förmodligen frusit sönder men solen skiner i alla fall!

Vet inte än vad eftermiddagen har att bjuda på, men har en bra känsla i magen! (..blir förmodligen en långpromenad eller längdskidetur på det också!)

Ha en underbar dag allesammans!

Dagens låt; Fairytale of New York (skulle lagt ut denna på julafton men det glömde jag - den är en av mina favoritlåtar och absolut bästa jullåten!)


Julafton!

Efter en mycket lång och bökig hemresa i förrgår och igår var det mycket välkommet med den 24 december! 
Dagen har varit helt perfekt, litet firande med närmaste släkten, god mat och härligt väder! Blir bara ett kort inlägg idag, men ska bjussa på lite bilder från dagen och underbara Värmland!

Hoppas ni har haft en underbar julafton! (..och att alla har tagit sig hem i tid för att fira den!)







Avslutar med en krya på dig hälsning till norrlänningen min som är hemma och sjuk idag!


En av alla dom

Skulle ge en del för en "spola framåt-knapp" just nu. Idag har bestått av ekonomi-plugg (..som har varit riktigt tungt) motivationen finns helt enkelt inte just nu. Inte den bästa dagen. Tvättmaskinen är ännu inte lagad, det är 19.2 grader i mitt rum (..detta när jag befunnit hela det sista dygnet här inne), indierna har lämnat rester av ansjovis (eller nått liknande)  en stekpanna och i en sopkasse som står utanför deras dörr - DET STINKER. (och jag har ingen lust och ork att städa upp efter dem) Gah - inte någon vidare värstens rolig dag idag. Och imorgon väntar tenta och sedan en låång tågresa hem. Ska i alla fall bli himla skönt när man är framme, för just nu har jag inget kvar här i Umeå att se fram emot. (fast ja ska inte vara så gnällig, det händer alltid nått roligt)

Men framöver (..de närmsta dagarna då) blir det nog lite halvkrasst med uppdateringar.

Men ha det bra så länge allesammans!

(..och nej, för er som undrar - jag har inte luskat ut ifrån vem jag fick blommorna/chokladen..)



Piece of me


Strax ska jag krypa ner i sängen och titta på pensionärsjävlar (första gången jag ska se det ensam dock, lite mindre kul då)

and in this maze you can lose your way

Fjärde advent avklarad, fyra dagar kvar till jul. Och jag sitter och tentapluggar - motivation, var är du? . På onsdag skrivs tentan den i alla fall, och på kvällen bär det av mot Karlstad - förhoppningsvis utan större förseningar eller missöden. Helgen har varit mysig, i fredags blev jag och Göran friserade av Jenny, i lördags var vi på restaurang och bio (såg last three days - kan helt klart rekommendera!) och igår var vi både på adventskaffe och sedan jul-middag hos Björn och Catrin! Dessutom gjorde jag riktiga köttbullar och potatismos, pluggade ekonomi och tog det lugnt. Skön helg med andra ord!

Nu väntar (..inte helt oväntat kanske) ännu mer plugg. Men nu går det rätt trögt - vill packa och fixa inför hemresan, för nu för första gången sen jag flyttade hit vill jag faktiskt få komma hem till Värmland. (eller i alla fall spola fram tiden - plugg, tenta, bök med att ta sig till tågstationer, snöstormar, förseningar och en himla massa väntan står mellan mig och en himla mysig julafton - men ska bli himla skönt när allt är gjort!)

Fick dessutom hem ett (..lite halvläskigt) chokladogram förut, och ett par blommor. Inte från den jag ville ha dem av heller - mysko det där. (ja, jag vet inte vem jag fick det av det vill säga)
- Jaja, läser du bloggen får jag väl tacka för dem (..dvs chokladen) den sitter bra såhär när en helkväll med ekonomi-läsande väntar. 

Dagens låt; When it comes to you

Ha en bra kväll allesammans!


oh susie

Slänger in ett lite kort inlägg. FREDAG idag - bästa dagen på hela veckan och om sju dagar så är det julafton och då hittar ni mig i Värmland! Men idag är en bra dag det med, julbak med mina favoriter står på schemat inför ikväll. Ska bli mysigt! Nu har jag precis tagit mig en tupplur och försökt tvätta - dock så var tvättmaskinen trasig och det är ingenting jag tänker sätta igång och pilla med. Ringde Bostaden och de kanske skulle komma mån/tis - låter fint va. Aja, får väl komma hem efter jullovet till smutstvätt men jag bryr mig inte så fasligt ändå.
Dagens låt; Not Fair

Ha en bra fredagskväll allesammans!


JD



Är det jag som har torr humor eller är denna ganska rolig?
(för att vara John Deere då..)

Woman

Redan torsdag, dagarna går snabbt nu (är hemma i Karlstad om en vecka ju för tusingen!). Dagen har än så länge varit hur mysig som helst. Sovmorgon och riktig frukost med norrlänningen min. Nu har jag kommit hem för en stund sedan och sitter mest och funderar på vad jag ska hitta på idag. 

Igår var jag i alla fall på Punch Out på IKSU - och jisses vad jobbigt det var. Jobbigt men också jäkligt roligt, tyckte bättre om Body Combat (som är mitt favoritpass än så länge) men detta vill jag gärna testa igen. Idag står Zumba på schemat om jag orkar, har en rejäl träningsvärk sen igår och borde egentligen lägga tiden på att plugga inför tentan vi har på onsdag. Vi får se hur det blir!
Gjorde middag igår också, fläskfilé-gryta med curry, banan, jordnötter, grädde och gott blev det minsann! Mysig kväll med trevliga människor och god mat, kort sagt!

Har för övrigt typ ett kilo jordnötter här hos mig om någon är sugen på det. Skulle köpa det till middagen igår och då fanns det två sorter att välja mellan, antingen en yttepytte-påse från OLW eller en megastor från Euroshopper. Och den sist nämna var inte bara typ 12x så stor utan dessutom billigare. Så jag blev liksom tvungen att köpa den (ja, någorlunda ekonomiskt lagt är man väl) och nu sitter jag här med hur mycket nötter som helst. (intressant va?)

Dagens låt; Woman

Ha en bra dag allihopa!

Här har ni receptet om det lät intressant. Fläskfilé Afrikana var det vi gjorde. 


Underbart väder härom dagen. (dock så är detta kortet taget vid en halv två - dvs aningens för tidigt enligt mitt tycke för solen att gå ner..)




Seven Nation Army

Härlig dag idag! Först riktig frukost - ägg, kokkaffe, filmjölk och macka (börjar bli bortskämd numera) och sen en kort skoldag på det. Läser skogsekonomisk grundkurs just nu och det känns helt okej. 

Efter det har jag bara tagit en sväng förbi ICA och pluggat lite hemuppgifter och. Nu i eftermiddag ska jag förbi IKSU där Body Punch står på schemat, ska bli riktigt kul! Sen ska jag till Nydala där jag och Göran ska laga middag och så kommer Catrin och Björn förbi och käkar med oss, ska bli jättemysigt. 

Fick ju upp lite alpinskidor och så förra veckan, och nu är det nån liten en som har börjat prata om skidresor och grejer. Och nu kan inte jag sluta tänka på det. Freeride agerar nu startsida och åtskilliga timmar har lagts åt deras reportage och filmer! Vill åka nu med detsamma. (aja, får peppa mig själv med att jag tränar flitigt inför säsongen i alla fall!)


Kylig dag

Vacker men riktigt kall dag idag. Har hunnit med en hel massa idag och ändå är det mycket kvar av dagen - härligt!

I morse var det i alla fall cirkus -20 grader när jag vaknade (BRRR!) trots att lågt kvicksilver har jag varit ute mer idag än vad jag brukar vara. I morse en promenad från Nydala till skolan, sedan en promenad hem från skolan till Ålidhem. Där lämnade jag bara av väskan och plockade istället med mig kameran och begav mig på en långpromenad bort till Strömpilen (köpcentra) sedan skulle jag egentligen promenerat hem men när jag kom ut från affären och kinderna genast antog strukturen av en piggelin-glass och näsan tappade känseln beslöt jag mig för att lägga ut 12:- på en bussresa hem istället (åker förresten på barn-biljett här uppe, de ni!) och sen promenerade jag hem till rummet mitt - och här sitter jag nu. Fick precis ett AVI om att mitt paket (julklappen till mig själv) har kommit, får väl promenera bort till ICA och hämta det, behöver ändå posta mina julkort. Vad kvällen erbjuder vet jag inte än. Antingen sitter jag här och nördar lite Rayman till mitt ps som jag köpte för en tjuga idag. Eller så knallar jag bort till Saunan , är social och tinar upp från denna kyla. Sen får vi väl se om jag blir kvar här eller om det är promenad bort till Nydala som gäller (nej, allvarligt jag kommer komma hem som en istapp om jag fortsätter att vara ute och ränna såhär!)

Hur som helst så hittade jag faktiskt lite smått och gott förut. Ett par jeans för 199:- (hur bra pris är inte det?!) en kofta och en långärmad tröja. Massa batterier (MAXI hade nått erbjudande så nu har jag ett välbunkrat lager!) rayman-spelet och säkert nått annat också.

Huvudanledningen till att jag ens beslöt mig för att gå ut i denna kyla (förutom att jag var sugen på nått nytt i klädväg då!) var att solen sken för en gång skull (sen gick den ner vid klockan 14.00, men den var i alla fall synlig en stund!). Tog en hel del bilder faktiskt. 

Dagens låt; Superman

Nej, jag ska väl snöra på mig skorna och hämta det där paketet nu jag!
Ha en fortsatt bra dag allesammans!










Gillar denna sista bilden!




Man får inte vara dum



Skön lösning på ett annars rätt tidskrävande arbete!

3;e advent

Härlig dag idag! Tog mig själv en välförtjänt sovmorgon imorse, och efter det frukost med julskinka, västerviks starka senap och vörtbröd - tror ni det smakade bra? (har gått och längtat efter det länge nu, så det satt inte helt fel!)

Efter det fick jag lite nödvändigheter gjorda såsom tvätt och beställning av nya kurslitteraturen. Beställde dessutom hem en pop-up diffuser till min kamera (tillbehör till blixten som "mattar" ner och du slipper de där skarpa blixt-bilderna) ett stjärnfilter, två nya objektiv-lock med snöre och en till UV-lins. (gick på cirkus 300:- vilket det är mer än värt!)

Efter det hann jag med att ta en powerwalk runt Sofiehem och därefter väntade Body Combat med Catrin och Annelli. Det var sjukt jobbigt men så himla roligt! Passar mig fint, du blandar styrka och kondition och kan verkligen "mata" så du är definitivt trött efteråt! Idag fokuserade han lite extra på ben/rumpa - och jag kan som vanligt inte träna sådana muskler utan att ta ut mig maximalt, vilket kommer leda till en djävulsk träningsvärk om en dag eller två har jag på känn. Förhoppningsvis kommer den inte imorgon och då kanske jag hinner träna bort den, för imorgon väntar ännu ett Body Combat pass!

Förut när jag var och tränade förresten så spelade de denna låt och jag som brukar gilla att lyssna på lite "hårdare" musik när jag tränar (tänk rammstein och dylikt) kom på mig själv med att tycka att denna var riktigt grym att träna till, så en bra "pepp-låt" here you go ↓
Dagens låt; Now we are free (techno remix) ni kan ju dock spola fram så ni slipper det där töntiga introt. 

Nej, nu ska jag göra ett Yoga pass (stretchingpass, blir stel som en pinne annars) och njuta av hur härligt livet känns just nu. Förmodligen så är det endorfinerna efter träningen som spökar, men då får man väl passa på att njuta av dem! 

Ha en bra kväll allesammans!



Bild från förra helgen då jag var hos Björn och Catrin på adventsfika!
Tänk att det redan är 3;e advent och att jag snart har läst klart min första termin här uppe i Umeå!







Remember yesterday

Fredagskväll och jag är trött som en tok. Har idag hunnit med:
  • Att skriva tenta i 5 timmar (okejdå, 4h och 45min!)

  • Göra pizza med min favorit Arviking - Marja!

  • Köpt upp ICA's lager av allt som innehåller socker

  • Gått och varit sugen på allt godis jag har köpt, käkat pizza och sedan kunnat konstatera att det fanns rum i magen för cirkus 3 godisar. 

  • Glatt konstaterat att jag kommer ha en hel godispåse till imorgon (och då menar jag på morgonen, finns inget godare än godis på morgonen!)

  • Upptäcka att jag är latare än vad jag tror. Fick upp ett trådlöst tangentbord och en mus i veckan och befinner mig numera i sängen och skriver. Min 36' agerar skärm och jag känner mig allmänt cool. (ja jag har bärbar dator men inte orkar fixa trådlöst internet än)

  • Har dessutom hunnit med att promenera fram och tillbaka till Marja, som har sin lya på Sandbacka som ligger en bra bit härifrån. 

Nej nu ska jag spela lite guitar hero som jag fick upp i veckan (ja jag är nörd, jag vet) och sedan blir det sängen för min del. Ingen tentafest här, den får vänta till imorgon!

Ha en bra kväll allesammans!

Dagens låt; Free Fallin'

The tough alliance

Bra dag idag. Först en liten sovmorgon där jag slapp sova själv för första gången på en vecka (..helt ok för någon som inte gillar att sova själv!) Gjorde fattiga riddare (varför heter det så förresten, knepigt namn om man tänker efter) för första gången på typ ett halvår, smakade braa! Sedan har det väl mer eller varit plugg som har gällt. (..okejdå en hel del pepparkakor, hemmagjorda polkagrisar och lussebullar (TACK mamma för dem!) har väl slunkit ner under dagen också - så plugg och mat kan vi väl sammanfatta dagen med.)

Snart beger jag mig hem söderöver också. Ska bli kul att träffa alla igen, trivs som fisken i vattnet här uppe och har ingen direkt hemlängtan så, men nu när man vet att man snart ska få åka hem och krama på alla igen så känner man att det faktiskt är lite tomt utan alla därhemma. (..fast å andra sidan kommer det bli tomt att åka från "familjen" här uppe också!)

Nej, nu väntar sängen och ladda krafterna inför morgondagens tenta. Håll tummarna för mig!
(och hoppas att eran kväll varit fin!)


Dagens låt; First Class Riot

18 karat gold

Dagen har än så länge (..och inte helt otippat) bestått av plugg. Plugg och lite annat smått och gott i mellan åt. Ni vet sånt där som man helt plötsligt inför en tenta kommer på att man behöver göra. (städa byrålådor och para ihop alla mina strumpor som legat ensamma (..detta trots att jag enbart har masspack av vita eller svarta, så lyckas dom alltid ligga en och en ändå - men inte nu längre).

..nu väntar jag på att tiden ska gå (och JA, jag pluggar så länge). Pojken har ju varit i Skåne och huggit granar, men imorse så åkte de hemöver och på vägen så stannade de och plockade upp ett paket från pappa. Alpin-/längdgrejer, porslin, och en hel del annat onödigt CHECK! (..och lussebullar skickade mamma med, nästan det bästa av allt. Får se om det är någon liten bulle kvar när killarna kommer fram dock.)

Ha en bra kväll allesammans!

Dagens låt; 18 Karat Gold

Christmas

Idag har jag både hunnit vara kreativ och produktiv. Har pluggat en himlans massa statistik (får se hur mycket som har fastnat i skallen bara) och gjort både egna julkort, redigerat en bild å ett uppdrag av lillasyster och gjort en ny header med jul-tema.

Dagens låt; Gubben i lådan

Mer uppdatering än såhär får ni inte idag. Ha en fin kväll allesammans, själv ska jag göra några matte-uppgifter till och sen får det bli sängen!

"gamla" headern



och den nya!



Lillsyrran min ville att jag skulle redigera denna bilden åt henne. Och snäll som man är ställer man
såklart upp och trixar runt lite i Ps. Originalbilden ligger här under.





Studyin'

Måndag idag och har för min del tillbringats framför skrivbordet. Har tenta i matematisk statistik på fredag och det kommer nog bli rätt glest med uppdateringar tills dess. (..eller ja, jag lyckas alltid få massa extra-tid såhär när man måste plugga) Men har inget roligt att skriva om. Det enda jag har filurat ut är att:
  • Överdragsbyxor (tunna sådana, typ "längdskidebyxor") är fruktansvärt sköna att gå i. Dels för att det just nu är 19 grader i mitt rum och att jag är frusen och dels för att dom har sån där glansig insida som är skön mot benen. Rekommenderas starkt om du också är student och bor i fattigt studentrum!

  • Att "Fazer" luras. Fick en godiskartong med Marianne godis i helgen. När jag kommer hem upptäcker jag att det inte bara är dom vanliga goda "röda" godisarna utan blåa och gula också. (..vilka visar sig vara äckliga och uppta 98% av innehållet. Gillas inte)

  • Att varje gång jag gillar något som resten av befolkningen gillar (..oftast då den kvinnliga delen, helst med en medelålder på 14år) t.ex. Twilight och Gina Tricots massproducerade kläder, stör jag mig nått gruvligt på mig själv. Nu sist är det Daniel Adams-Ray och hans nya album som har ältats. 

  • Den mest tidskrävande tankeverksamheten (..förutom matstatten då) har helt klart varit dessa nedrans julklappar. Julklappar är egentligen (..enligt mig då) en på tok för "hypad" grej som spårat för länge sen. Alla man pratar med berättar med glädje att de redan har köpt alla julklappar (..och därmed handlat upp hela sitt studielån) och att gärna skulle köpa till fler om de bara hade råd. 
    Herre min je, räcker det inte med nån julklapp bara. I år tänker jag köpa TRE stycken, varav en är en liten och gemensam grej. (..och nej, jag är inte någon sån där sur och bitter sak som sitter och gnäller bakom tangentbordet, men kom igen. Man behöver inte tömma plånboken för att få en mysig jul!)

  • Att det är fasligt långt mellan Umeå och Skåne, och att en vecka är en längre tid än vad man tror.
Nej nu ska jag inte sitta här och kladda längre. Tillbaka till statistiken ..kanske blir en film om stund!
Ha en bra kväll!

Dagens låt; Here for you


2;a advent

Andra advent idag och har en så länge varit en mysig sådan. Först långpromenad med kameran i handen och Björn och Catrins lägenhet som mål. Där bjöds det på hemmagjord risgrynsgröt och julvört med massa gott till! Efter någon timma snörde vi på oss skorna och vandrade ner till Julmarknaden på Gammlia. Jättemysigt med massa stånd, brasor, provsmak och fint handarbete, mycket folk var det där också. Men fick i alla fall med mig en eller två julklappar hem och hann både provsmaka renkebab (Souvas eller nått sånt tror jag att den kallades) och björnkorv!

Under resten av helgen har jag väl legat lite på sparlåga, gårdagskvällen tillbringades dock med mysiga tjejerna Alexandra, Catrin, Henrietta och två av deras vänner. Massa prat, sångspel, vin och dans stod på schemat där! Och under dagen (..och ja, detta skriver jag bara så jag kan få skryta lite) ställde jag mig och lagade TVÅ pajer, en fetaost-paj med oliver, fetaost, tomat och rosmarin, och en köttfärs-paj med västerbottenost, tomat och basilika! (så nu består mitt enorma frysfack av tolv matlådor med paj-bitar!)
Nu ska jag plugga matte ett par timmar och längta till kvällen då jag får prata med min gos som är nere i Skåne och hugger granar. Ha en bra kväll allesammans!

Dagens låt; My My, Hey Hey


















RSS 2.0