Sunrise

Dålig med uppdateringar nu, men har haft mycket på gång de sista dagarna. Söndagskvällen var jättemysig (..precis som väntat) med bak och fika med mysiga människor. Igår hann jag med skolan, att ta en tur ner till stan för inhandling av lite smått och gott, träning med Catrine på IKSU, Body-Combat stod på schemat och tusingen vad roligt det var (..och minst lika jobbigt!). Sedan på kvällen kom Göran hit och vi såg på pensionärsjävlar och åt löjrom och tunnbröd - kunde inte ha blivit en så mycket bättre dag!

Idag har jag haft föreläsning, pluggat matte efteråt med mina töser och i alla fall gett hemuppgiften ett försök. Nu sitter jag här, har precis käkat och har en mugg med glögg framför mig. Ska plugga matte ett par timmar och sen kila iväg till IKSU och gå på ett stepmuskel pass med Catrine igen. Ska bli jätteroligt!

Ha en fin kväll allesammans, det ska jag!

Dagens låt; Sunrise




Skylten som enligt Marja varnar för en björntass! (..eller ram för er noggranna människor!)

1;a advent

Underbar dag idag. Först riktig söndagsfrukost med omelett och hembakat gott bröd. Sedan promenad bort till skolan i solskenet och därefter träning med mina favorittjejer. (..kommer definitivt att kännas imorgon, känner av det redan och det brukar vara ett säkert kort på vad som komma skall)
Ska i veckan dessutom testa på att träna på IKSU (..stor träningsanläggning här i Umeå). Det var Catrine som undrade om jag ville följa med, och det är klart att jag ville det! Roligt att både träna och lära känna nya människor på en och samma gång!

Nu sitter jag här och pluggar lite matematisk statistik. Om en stund ska jag möta upp Jenny och sedan ska vi kila bort till Nydala där det väntas pepparkaksbak tillsammans med mysiga människor!

Nej, nu ska statistiken få min uppmärksamhet igen, ha en bra kväll allesammans!

Dagens låt; The likes of you again



101127

Gudars vad det snöar här i Umeå, har kommit en hel massa med snö på bara två dagar. Älskar när landskapet blir sådär vitt, inbjudande och liksom tyst. Tog mig en en extra lång promenad i förmiddags, när det snöade som värst. Kände mig som ett litet barn när jag gick där, med termobyxor, vinterjacka, mössa och vantar (..såg säkert ut som ett också!) 

Gårdagen var bra, träffade Marja och Alex först och vi beställde lite pizza och hade mysigt. Sedan kilade vi iväg ut i snölandskapet för en tur bort till AfterSki på Nydala. Alla tre lyckades hålla sig på benen (..vilket brukar vara ganska ovanligt, i alla fall för min del - snö på isiga vägar + Sara = ingen bra kombination) dessvärre lyckades vi få en stackars farbror att trilla av cykeln men det är en annan historia. Tog det rätt lugnt under kvällen men den var helt klart lyckad! 

Ikväll skulle vi tjejer egentligen kilat iväg till Corona där några ur Hoffmaestro är gäst-dj's. Men vi hoppade den planen och bestämde oss för myskväll med mat - potatisgratäng och grillad kyckling, och film hos mig istället. Lika bra för jag var inte jättesugen på utgång idag. 

Dagens låt; Long Before Rock'n'Roll

- nej, nu ska jag fortsätta och halvtitta på filmen som går på fyran, njuta av att jag är fruktansvärt nöjd med livet just nu och bara ta det lungt! Ha en bra kväll ni också!


We are okay

Äntligen fredag, bästa dagen på hela veckan och idag finns mycket roligt på agendan. Först ska vi hem till Görans goa kompis Alexandra för lite pizza och mys. Sedan ska vi kila till Nydala där After-ski med pulkaåkning och annat roligt står på schemat! Termobyxor, underställ och jackan ska på, (för en gång skull så kommer jag vara riktigt ordentligt klädd inför en utekväll, inga nylonstrumpor och kalla party-tröjor idag inte - hoppas att du läser detta nu mamma!) 

Igår var också en himla bra dag, jag, Göran och Marja tog en sväng förbi Jysk och köpte en säng och lite annat smått och gott till mig, och Marja skulle egentligen haft ett bord men det skulle de inte få in förens till veckan. När jag kom hem var jag minst lika produktiv som jag var tidigare under dagen (förläsning + matte-räkning i biblioteket!) lyfte (kanske med lite hjälp) upp sängen till min våning, sedan skruvade jag dit lite sängben, monterade ner min gamla säng, tvättade två tvättmaskiner och ställde mig och lagade mat som jag sedan snällt bjussade på! Saffranspasta med räkor fick stå på menyn, och det blev faktiskt riktigt gott!

Dagens låt: We are okay


Idag lånar jag en bild, men med egen redigering

24

En månad kvar till jul, julkänsla -check.

Onsdag

Fick lite för mycket tid över åt dumma tankar när jag var i mataffären förut, jag kom i alla fall fram till:
  • Att jag förstår mig inte på folk som köper toapapper i jul-edition, med hjärtan på eller såna som ska vara extra mjuka. För det första, vad spelar det för roll om ni har jultomtar eller renar på pappret och för det andra så är nästan alla dessa toapapper rullade så löst på rullen att det nästan trillar av om du håller den åt fel håll. Är det bara jag som är konstig när jag tycker detta är totalt slöseri med pengar? 

  • Vad är grejen med smör i risgrynsgröten? Det var provsmak på affären när jag var och handlade, och hungrig som jag var kilade jag glatt fram för att ta mig en liten "skål" med tomte-gröt, tror ni inte att dom hade besudlat den med en äcklig fet, gul klick med smör mitt i alltihopa.

  • Blev dessutom väldig nöjd med mig själv när jag valde att avstå från ett "köp tre för denna summan" erbjudande. (..kan ha något att göra med att det visade sig bli exakt 2,50:- billigare när man köpte tre, på en summa av 32:-)
Summa summarum, kommer ni hem till mig får rumpan eran nöja sig med det billigaste mest hårdrullade toapappret mataffären säljer. Gröten serveras precis som den ska och ni hittar inte längre massa extra mat från dåliga erbjudanden!



I övrigt har dagen varit fin, förläsning och sedan träning med mig favorit-tjejer. Rygg, axlar och lite armar stod på schemat och tränade ordentligt så jag kommer definitivt känna att jag lever imorgon!

Imorgon ska jag förövrigt iväg och inhandla ny säng, välbehövligt. Rummet kommer bli betydligt mindre, men vad gör det när det enda man gör här är att sova och plugga?

Dagens låt; Sally MacLennane





En bild, två redigeringar.

Tomorrow comes a day too soon

Hemma igen efter en bra och produktiv dag. Stannade kvar i biblioteket med Marja och Jenny och pluggade där 1.5h och sen långträning med Jenny i ryss-gymmet! Biceps och mage blev det (..ja, ni trogna läsare med bra minne kommer ihåg att det var det jag tränade sist i gymmet också, var dålig med gym-träningen förra veckan - kompenserar det med träning mån, tis, ons och tors (+lör/sön) denna vecka ist!)

Dagens cred går till Oskar Tallbark! Av en slump hamnade jag på en av hans spotify-listor och den var hur grym som helst, kommer definitivt spelas flitigt! (..att den bestod av drygt 700 låtar var heller inte helt fel!)

Nu ska jag njuta av en ledig eftermiddag/kväll, mat orkar jag inte pyssla med - men man ska inte underskatta micro-havregrynsgröt! Hoppas att jag får mig en kvällsmacka med riktigt pålägg sen för då ska jag nämligen promenera bort till Nydala och vara lite social! 

Ha en fin kväll allesammans, det ska jag!


Dagens låt; Tomorrow comes a day too soon



Var inne på yr.no förut förresten, och äntligen har vädret bestämt sig för att matcha temperaturen i mitt studentrum! Härlig känsla att frusen komma innanför dörren och temperaturen ligger på stadiga 18.9 grader. För i nästa vecka ska temperaturen tydligen leta sig ner till svala -19 grader.

Nej men seriöst, ALLA (..läs två fjuttiga) element står på max. Och jag lämnade till och med dörren till badrummet öppen imorse, ett av elementen sitter där. Tur att man har en uppsjö av fleecetröjor och dylikt, men på sista tiden har temperaturen ute legat mellan minus 6 - minus 15. Vilket ändå inte är så kallt om man ska tro väderprognoserna om temperaturerna som komma skall. Om inte annat får jag väl ta mig en sväng förbi Jula eller liknande och investera i ett el-element, för elen betalar jag "inte" för. Nej, får nog ta och ringa och klaga lite på bostaden, har allt en lista med grejer jag kan mata dem med nu! 


Kommer komma härdad hem i alla fall!

Learning to fly

Börjar 10.00 idag igen, gillar känslan man får när man kan ta det lugnt på morgonen, sova ut och ta sig en kopp kaffe. Ska snart möta upp Jenny för en promenad bort till skolan, där väntar förläsning, mattestuga och sen träning!

Nu ska jag bara leta upp hörlurarna och sen bege mig ut och njuta av att solen nästan skiner på himlen.
Ha en fin dag allesammans!

Dagens låt; Learning to fly


Midnight angels

Blev väl lite inspirerad av jul-myset vi hade igår, så jag fräschade upp bloggen lite. Numera med vinterkänsla - snöflingor (..eller stjärnor som Emma kallade det). Och så fixade jag en bakgrund, har tänkt att göra det länge men som med det mesta annat så får man aldrig tummen ur. 

har idag i alla fall kommit fram till:
  • att det är på tok för kallt att cykla till skolan när det är -13 grader ute (..nästa gång ska jag ha rånarluva på mig, för attans vad det kändes i kinderna!).

  • att du inte ska försöka glida fram på skorna i nedförsbacke, efter tre försök glider du på rumpan istället. 

  • att jag tydligen är en sucker för hela "nyttighets-hetsen" (okej, lite lagom i alla fall) trots att man är fattig student slänger man ut 25:- dvs typ 10:- mer på en dricka bara för att den heter "Vitamin Well" och ska innehålla magnesium, zink, vitaminer och gud vet inte vad. (hädanefter ska den vara fylld med vatten till föreläsningarna!)

  • Att om exakt en månad åker jag hem till kära Värmland

  • Att jag hatar att sova själv. 

  • Och sist men inte minst att jag är jäkligt glad över att vår lilla familj här uppe (ja, Marja och Jenny) bestämt oss för att flytta ihop. (..nu återstår bara och faktiskt få tag på en lägenhet också)

Nu väntar dusch, och sen sängen med film för min del! Ha en bra kväll.

Dagens låt; Rain

Fast lite fail på mig nu faktiskt, här började jag skriva om jul och att bloggen fått sig en liten julig känsla med snö, och så slänger jag in en bild på en fjäril en sommardag sedan, men ja gillar sommarn och jag gillar denna bilden!

Just a little bit better than you

Gårdagen var helt okej, liten förfest med de bästa tjejerna och massa skratt! Sedan en sväng förbi Nydala och sen Corona på det. Träffade mycket nytt folk, alltid kul. 

Idag har jag hunnit med och sett på vinterstudion, tagit promenad. Nu sitter jag här och funderar lite över vad jag ska ta och käka för mat. För sen vid klockan sex så ska jag ner till Maja på julmys! Bakning, musik och massa mys med härliga människor stod tydligen på schemat. Efter det blir det film hos några av Görans vänner, blir en fin kväll idag! Bra söndag, när man kan sova ut på morgonen (med gott samvete, eller hyfsat i alla fall) slappa till vinterstudion och våra grymma svenskar och sen vara lite aktiv på eftermiddagen!

Ha en fin söndag allesammans!

Dagens låt; Better than you



Discoveries

Härliga lördag. Solen kanske inte skiner ute, men humöret är på topp ändå! 
Nu sitter jag och njuter av ledighet, vinterstudion rullar på TV;en och jag är allmänt nöjd med livet!

Har pratat länge med både mamma och pappa idag, roligt och få lite uppdateringar hemifrån, speciellt när pappa just nu är i Sunne och jobbar med skogen. Blir måttligt avundsjuk, och inte minst är planerna för sommaren många! Ser ut som det väntar en hel del timmar med både röjsågen och i Valmet'en. Sen att pappa för tillfället kikar runt efter ny traktor, är heller inte helt fel. Roligt när det händer saker i skogen, och det är en hel del nu! Vägbygge, frö-talls avverkning, gallrings objekt och sen en hel del röjning också. Tänk vad produktiv man hade kunnat vara om jag var hemma nu och inte suttit här, då hade jag gått upp tidigt - gjort mig en riktig frukost med havregrynsgröt och kaffe (..okej då, det åt jag imorse också) och sen tagit traktorn och kilat över skogen lite, hämtat lite vindfällen och pysslat med sånt. (..antagligen så hade det behövts skruvas en del också, sällan det inte behövs) och sen hade man kommit hem på eftermiddagen, nöjd och sådär skönt trött i kroppen efter en dag då man arbetat ordentligt. Långdusch på det och sen riktig middag - gryta eller liknande och sen massa prat med nära och kära på det. - Låter inte helt fel det va?

Dessutom så har jaktlaget hemma fått dispens för ytterligare en ko + kalv. Så det blir jakt i helgen också för dem, vinterjakt dessutom! Inte ens lite yttepyttelite avundsjuk. (gah, hur härligt som helst, och tänk på alla fina kort man kunde tagit!) Fast jag har det bra här uppe också! Har bestämt mig för att det blir sängköp, känner mig som han i "Pip Larsons" som sov på strykbrädan (..eller va de nu va han sov på) i min nuvarande "säng". Definition hård träram, med nå spånskiva och kvarlevorna av en 30 år gammal madrass.

Nej, nu ska jag koka mig en kopp kaffe, pyssla lite i ps och spåna vidare på planerna inför sommaren och dess projekt!

Ha en underbar dag allesammans!

Dagens låt: Crazy Crazy Nights


mitt nya doftljus - luktar pepparkaka!

Shine on my way

en trött Sara med både huvudvärk och en lång lista på saker som måste göras equals dåligt med uppdateringar (..och kanske inte riktigt så mycket saker gjorda som borde ha varit gjorda) Kan hända att jag tar och kryper ner i sängen igen, med pistvakt som sällskap. (JA, okej jag älskar den - kan väl vara okej och nörda lite när humöret inte är på topp!)

Dagens låt; A Young Summer's Youth



beat the bullet

satt och tänkte på det här med studentlivet. Har alltid varit en massa tjat om denna period under livet och nu har det ju snart gått en termin. Det jag har kommit fram till är i varje fall att jag är jäkligt nöjd över att gå skogis. Hur många av er som läser till socionom eller jurist, som jobbar eller bara ligger på sofflocket möts när ni loggar in på facebook av:

- "någon som är sugen på fylld helstekt ringduva, serverad med en goliatmosseronsås och hasselbackspotatis."

- "smördegsinbakad älgfilé"

- inbjudningar till fester/öldrickande i skolans stenlabb

- oändligt med bilder på glada skogisstudenter som smakar på lera, kikar i gropar, som funderar över livet på         illaluktande myrar, skrapar på stenar i ett trångt rum, sover på föreläsningar, som trillar i den enda lerpölen   på en mils radie, spelar myrrugby eller som springer nakna över någon av broarna nere i stan.

- jakt, jakt, jakt och lite mer jakt.

- 1254 recept som involverar korv.

- anmärkningar om försvunna uppstoppade (..och utklädda) katter.

- bildalbum med namn såsom "tro inte att du ska slippa ligga bara för att du är ful" cred Maja Öberg. 

- bilder på svettiga killar (..och några modiga tjejer) som sitter och trängs i den sedvanliga tisdagssaunan.

- och vid enstaka sällsynta tillfällen kan det till och med dyka upp fyllebilder (..ännu ovanligare är då att den så       utmärkande röd/gröna skogisvästen finns med på dessa kort)


Ärligt talat, så kan det ju inte bli så mycket bättre än det här!



2-4-6-8

Onsdag idag, och dagen har varit fin än så länge. Sovmorgon, pistvakt, riktig frukost och sedan promenad i det härliga vädret! Nu sitter jag här, lyssnar på Springsteen och tänkte få lite jobb/plugg gjort! Har en hel del att pyssla med så jag blir nog sittandes här ett bra tag. 

Brukar ju tipsa om lite låtar och sådär här ibland, om inte annat i rubriken - som mer eller mindre alltid kommer från nån låt som jag lyssnar på när jag ska bestämma rubrik. I alla fall, kom jag på att förr brukade jag ha dagens låt - dvs tips på bra musik. Ska vi köra på det ett tag?

Dagens låt; 2-4-6-8 Motorway




Skulle söka på 2-4-6-8 Motorway, och så dyker detta klippet upp!
Rätt skön, passande dessutom eftersom jag för första gången såg på pistvakt igår
(..behöver jag nämna att det blev rätt många avsnitt på det?)

161110

När jag härom dagen skulle cykla hem (..kan tillägga att det var bra många minus och en hel del snö ute) kom jag att tänka: "gudars va gött, jag har ju en sadelmuff och sätta på sadeln". Två sekunder senare reflekterade jag över vad jag precis hade tänkt, SADELMUFF?! Herrejisses, för ett år sedan var det lyxigt när man hade Volvon till skolan, och hade ställt dieselvärmaren så bilden stod varm och inbjudande och väntade på en när man slutade. Och här cyklade jag och var allmänt nöjd över att ha en liten fjantig sadelmuff som nästan gjorde så man inte frös om rumpan. Jag tror studentlivet här uppe i Umeå har stigit mig över öronen, behöver nog snart komma hem igen och få ordning på saker och ting. 





Behöver knappast  nämna att julkalendrarna var bättre förr va?

painted dreams

fick ett samtal från lillasyster förut som ville ha lite hjälp att fixa photoshop, snäll som man är ställde man ju såklart upp. Dessutom ville hon ha lite hjälp med diverse funktioner när programmet sedan var installerat, vilket resulterade i att jag hamnade framför ps och pysslade bra länge. Hon hade i alla fall en bild som hon ville göra om. Resultatet av min pyssel-stund ser ni här nedan!



Vackra Emma!
Till vänster med nån blå "design" och till höger som vampyr!




Fick förövrigt ett samtal förut från en av mina bättre vänner - Johan ringde och ville höra hur jag levde livet här uppe i Norrland. Och gissa om jag vart glad när han ringde, har inte hört från han på jätte länge - vilket också resulterade i en minst sagt lång samtalstid, hade en hel del att prata om! Men usch, vad det känns att det är långt mellan oss nu. Från att ha ha träffats på BVC och lekt konstant under hela småbarns-tiden, bott ett par hundra meter ifrån varandra hela livet, att ha spenderat varenda dag i skolan från sexårsverksamheten till gymnasiet är det faktiskt ett stort steg att, en nu för tillfället är bosatt i Oslo och en i Umeå. (..men du kommer alltid att stå mig lika nära - kom ihåg det Johan!)






Kom och tänka på att jag skulle göra ett litet kollage med oss två. 
Dessvärre så har jag nästan alla kort hemma, men så kom jag och tänka på att jag redan har gjort ett.
När jag var sexton, till Johans 17;års dag - vilken publicerades i min dåvarande blogg
(..nu blir jag sådär gammalmodig, men fasiken vad tiden går snabbt ibland!)



Ordinary people

härlig känsla att vakna av sig själv - utvilad och pigg inför en skoldag! Det enda som är lite synd med dessa dagar, när vi böjar sent så slutar vi också sent - dvs när det är mörkt. Så morgonpromenad innan skolan, de dagar solen skiner ute låter som en bra idé!

På schemat idag står först föreläsning och sedan räknestuga, därefter ska jag hem, byta om och ta en löptur och sedan ska jag faktiskt sätta mig och jobba ett tag. Har en del som jag behöver vara färdig med snart! 

Magkänslan säger iaf att dagen kommer bli fin, ha en bra dag ni med! 


this is the life

Härlig söndag. Skogis café med massa gott - våfflor, morotskaka och kaffe (..är det söndag så är det!) tillsammans med massa trevligt folk, fin tradition det där med att kila iväg till skogis på söndagar!

Sedan blev det träning med Jenny och hennes syster, mage, biceps och lite rygg stod på schemat och jisses vad det känns i kroppen nu. Kommer ha sjuk träningsverk imorgon befarar jag, men det ska kännas att man tränat också! 

Resten av dagen kommer spenderas till att tvätta (..har tvätt som räcker åt ett mindre kompani är jag rädd) sen ska jag sätta en strömbrytare på min nya lampa tänkte jag, dumt nog fanns det ingen på den när jag köpte den och jag orkar inte dra in/ut kontakten varenda gång den ska vara tänd/släckt. Sen till kvällen ska jag mysa ner mig i sängen med en stor kopp té och titta på beck. (..och vet ni vad gott folk? jag börjar 10.00 imorgon - hur skönt?!) 

..nu ska jag dra nytta av min "eftertränings-kick" och dammsuga av rummet! Ha en fin söndagseftermiddag! 



Passar på att hälsa grattis till farsgubben!
Det är ju faktiskt fars-dag idag!

141110

Idag vaknade jag halv nio, vilket är mer normalt för mig än igår. Tycker det är lite trist att sova bort hela dagen, speciellt när det ofta är så att det är just morgonen som är den finaste delen av dagen. Tog vara på att solen sken när jag vaknade och tog mig en lång promenad med mobilen fylld med massa bra musik som sällskap! Fattiga riddare med tomater och apelsinjuice fick bli min frukost, roligt att göra lite lyxigare frukost på helgen, och hur gott är det inte med fattiga riddare med socker och kanel?

Nu sitter jag i alla fall här med en kopp kaffe och kikar lite i den nya boken som jag köpte häromdagen - Statistics for the Life Sciences. Vi började läsa matematisk statistik i fredags - därav är jag nu ägare till denna tegelsten på engelska. Hur som helst verkar den helt okej, roligt att räkna matte igen, kan vara skönt att göra lite annat än bara mata in information och definitioner. 

Om en stund ska vi tjejer bege oss bort mot skogis, för lite söndagsfika. Och sedan väntar ett träningspass i gymmet, ska bli skönt att träna idag. Är sugen på det och känner att det blev för lite träning i veckan, när vi hade tenta - och det känns direkt i kroppen när du inte har tränat på ett tag, och den känslan gillas inte. 

Har den där sköna känslan i magen nu också (..jaja, jag vet. intresseklubben antecknar) men jag gillar söndagar. Solen skiner ute, ska snart träffa mina favorit-tjejer, TV;n med världscupen (slalom - herrar) står och surrar i bakgrunden och livet är allmänt bra.

Hoppas ni mår lika bra, ha en fin söndag allesammans! 


131110

Gårdagen var rolig, lite annorlunda kanske men helt okej! Träffade mycket folk på skogis (..av blandade nationaliteter och ja, seder - kan vi kalla det) men som helhet var det en bra kväll. 

Fick ta igen min sömnskuld idag, sov nästan till klockan elva - vilket är väldigt ovanligt för mig. Brukar sällan sova längre än till nio-halv tio. Sen spenderade jag ett par timmar till under min mysiga filt i sängen, slalom på TV, doftljuset och mysbelysning tänt och med den stora kaffekoppen i handen - kvalitetstid.

När jag satte mig för att käka förut brukar jag slå på TV;en och nu var det arga snickaren som visades. Rätt bra program tycker jag, men herrejisses vad mycket pantat folk det finns. Nu handlade det om ett ungt par som valt att flytta från lägenhet till en hus (..med enorma renoveringsbehov dessutom) och ingen av dem visste ens vad som var fram och bak på hammaren. De hade till och med levt en hel vinter i huset med en medeltemperatur på 12 grader (!), huset "skulle" värmas upp av någon slags vedeldad panna, och dessa nötter hade lyckats missa att det fanns ett spjäll som man kanske var tvungen att öppna när man skulle elda. Då huset var gammalt "läckte" spjället in en del varm luft, men hela underdelen av huset blev ju drabbat av rökskador till följt av att de inte höll systemet öppet. Jag tror jag satt och gapade mestadels av programtiden, det finns alltid folk att förvåna en. - Men jag gillar stuket på sådana här program ändå, dom gör ju faktiskt någon vettigt, till skillnad från t.ex. äntligen hemma som bara rör sig i Stockholm och ser till att stropparna ute i skärgården faktiskt ska få sig en till vedeldad bastu nere vid vattnet. Arga snickaren hjälper ju faktiskt folk som verkligen behöver det, här "renoverade" de hela huset, gav dem en helt ny inredning samtidigt som nötterna som ägde rucklet var tvungna att hjälpa till och faktiskt lära sig något. (förstår mig inte på folk som helt och hållet saknar hjärnceller kopplade till logiskt tänkande och händighet, nej det är allt tur att man blivit uppfostrad så man klarar sig själv och kan stå helt på egna ben!)


Nu ska jag mysa ett tag till, sen ska jag iväg till affären en sväng och handla ingredienser till förrätten som jag ska göra idag, löjroms-toast står på menyn. Sedan blir det potatisgratäng och fyllda kycklingbröst. Blir fint det!

Ha en fin kväll allesammans!

Var ju världscups-tävling i Levi idag. Finns nästan inget bättre än när det är alpint på TV, man går och
pysslar och hör de bekanta kommentators-rösterna i bakgrunden! Hur härlig är inte denna bilden på Maria P.h? (bild lånad från Västerbottens Folkblad)

I'm gonna be

FREDAG equals jäkligt bra humör och effektivitet (..okej då, släng in en dödsdos av trötthet där också då) Men humöret är som sagt på topp och talesättet säger visserligen att "om huvudet är dumt, så får kroppen lida" men hur värt är det inte ibland då. Sova kan jag göra imorgon, idag är det International pub på Skogis och detta ska tydligen vara en av de bättre dagarna på vårt kära kårhus (inte ligger man hemma och sover då inte).

Imorgon väntar middag med tjejerna (med awesome förrätt tack vare en ännu grymmare Kalix-bo) och sen utgång på det. Ska man göra något, så ska man göra det ordentligt. Så en två-dagare står på mitt schema! Och känslan i magen säger att det kommer bli fint! (..okej då, jag kanske bloggar för lite om jag glömmer vad mitt tidigare inlägg handlade om, men va tusingen, roliga grejer tål att upprepas!)

Ha en jäkligt fin fredagskväll allesammans, jag ska se till att min blir grym!




MARJA! läser du min blogg innan du hinner bege dig hit bort, så är denna till dig;


Looks like morning in your eyes

Äntligen torsdag eftermiddag, efterlängtad sådan. Tentan är gjord och nu släpper jag den. 

Är riktigt trött, så nu tänkte jag ta en lång dusch, dra på mig mys-kläder, värma lite på lussebullen jag köpte tidigare och krypa ner i sängen med en bra film. Ska strunta i både bastu och torsdagspub idag, boring kanske men hur gött är det inte och va det ibland också då?

Imorgon väntar däremot utgång, förmodligen en sväng förbi skogis och på lördag blir det middag med mina favorittjejer och deras systrar, och utgång på det. - Så jag har en del att se fram emot!

Ha en bra torsdag allesammans!



'Cause all that you have is your soul

dålig uppdatering nu ett tag, men ni kan nog gissa varför - tenta på torsdag. 

Har inte hunnit med så mycket de sista dagarna, gjorde sten-tentan igår och klippte mig. Det enda jag har inplanerat idag är att träffa tjejerna för en bit mat och plugg (!). Ska bli skönt när denna tentan är gjord, sugen på utgång och vad är bättre att fira än en gjord tenta? (..okej då, klarad tenta) Dessutom kommer både Jenny och Marjas systrar hit (eller två av dem i alla fall) så middag och lite annat mys ska vi klämma in där i mellan också! 

Jaja, nu ska jag i alla fall snöra på mig skorna och ta en långpromenad, trots allt så skiner ju nästan solen ute idag! och jag får lite abstinens när allt man gör är och sitter inne. Behöver vara lite produktiv och göra något fysiskt i mellan åt. Lättare hemma, finns mycket mer att pyssla med då, här vet jag inte riktigt vad jag ska göra när jag behöver få utlopp för lite kreativitet och "jobba av mig".  Jaja, ska ta mig denna promenaden och sen försöka att dra nytta av denna extra energi jag har just nu och lägga på plugget istället. (vore praktiskt, för jäklar vad mycket man kan få gjort när man är på detta humöret)
Tycker för övrigt att denna omtalade snöstorm som tydligen har dragit in över södra Sverige kunde ha letat sig lite mer norröver, lite snö hade inte suttit helt fel!

Ha en bra dag!






Keep on the sunny side

Imorse när jag vaknade sken solen in genom persiennerna - härligt! Började dagen med riktig frukost - ägg, macka och fil! Sedan tog jag en långpromenad och nu sitter jag här och har både hunnit städa och byta sängkläder. Belönar mig själv med en kopp kaffe och bra musik (the pogues)

När jag var ute och promenerade kom jag och tänka på vad bra jag trivs här uppe ändå. Innan jag flyttade hit var jag lite skeptiskt till hur jag skulle trivas, alltså och bo i "lägenhet/studentrums-hus" tillsammans med massa andra. Och för en gång skull bo mitt i smeten, inte en bit ut på landet som jag är van. Är ju trots allt "bonn-tös" i grund och botten, och det är där jag trivs allra bäst. Men det är faktiskt helt okej att bo inne i en stad ändå, kan till och med vara lite mysigt att cykla runt på kvällen när det är mörkt och se hur det lyser i från alla lägenhetsfönstren. Men jag skulle aldrig klara att bo permanent i en storstad som Stockholm eller Göteborg. Nä, det ska allt mycket till om ni om tio år inte hittar mig boendes på landet i egen fastighet där jag får gå och meckla som jag själv vill!

Ha en fin söndag!



Visst är det vackert här uppe i norr, men Värmland har sina stunder också!

Life upside down

Har ni en 20 minuter till övers kan jag rekommendera att ni tar er en titt på Jon Olssons nya serie! Surfade in en sväng (..eller tja, tiden går rätt snabbt när man kikar in där..) hittade i alla fall lite klipp med en grym femtonårig (!) kille, Jesper Tjäder! Han är i alla fall med i första avsnittet av life upside down som J.Os serie heter. Ta en titt på den killen alltså! har en känsla av att vi kommer få se mer av honom i framtiden!



The sunnyside of the street

Underbar dag idag! Har än så länge hunnit med att ta en fin cykeltur med Marja från sandbacka till skolan. (hade filmkväll/myskväll där igår) Pluggat på stenar (vilket gick bra!) och tränat i ryssgymmet med Jenny och Marja - gissa om det var skönt! Köpte en sladd häromdagen så nu kopplade vi in en mp3 fullmatad med bra musik, blir så mycket roligare att träna då! (..känner dock att jag kommer ha svårt att ta mig upp ur sängen imorgon, men det är så det ska vara. Känner du inte att du har tränat har du inte tränat tillräckligt!)

Nu sitter jag i alla fall här, nyduschad med en kopp varm choklad i handen. Resten av dagen ska jag plugga, och förmodligen ta mig en långpromenad runt sjön (VI HAR JU BÅDE SNÖ OCH SOL IDAG!)

Ha en bra lördag allesammans!



Still capture the minutes

Är inne på min tredje mugg kaffe för eftermiddagen. Behöver plugga och är lite småtrött idag - så min lilla kaffepress blir välanvänd idag. Blir inte det godaste kaffet i den där pressen (..inte när man har gått och blivit van lyxkaffe i alla fall - riktigt kokkaffe) men på en torsdagseftermiddag såhär är den inte helt fel att ha ändå!

Fick lite träningsabstinens förut också, så jag var ute och tog mig en långpromenad i solen och sedan körde jag ett yoga-pass här hemma. Dras ju fortfarande med denna förkylningen som inte riktigt vill ge med sig, och när det är halsen och hosta som krånglar är jag inte jättesugen och ska inte heller tänka på att hårdträna. 

Är det för tidigt att längta till jul redan? Är min barnsliga sida som (..inte helt ovanligt) har tagit överhanden och fått mig och bli sugen på jul, SNÖ, levande ljus, lussebullar, skid- och pulkaåkning, vinterträning och massa mys! Jaja, vi tjejer har redan bokat in julbak, en tripp till strömpilen för inhandling av adventsljusstake om några veckor, och någon bra pulkabacke ska väl även Umeå kunna bjuda på. (..får hoppas att snön tittar tillbaka snart igen, för nu ser det rätt trist ut ute när det är barmark och blött.)

Nej, nu ska jag lägga energin på plugget igen!


Passande bild jag valde, känner jag nu - extremt julig.
Men jag gillar den, den är söt!

Third time's the charm

Har ju tenta på måndag (praktiskt - stenarna) och sen tenta på torsdag. Så just nu är väl inte mina inlägg sådär väldigt varierande. Ni kanske därför kan gissa vad jag gjort idag - JOHO jag har gjort ugnsgratinerad kycklingfilé med vitlök och potatisstamp till det! (..och sen har jag väl pluggat en del också). 

Nu väntar lite mer plugg (...) promenad och sen en tripp bort till Nydala för filmkväll!


Äh, vadå. Vem sa att jag gillar lila/sepia-toner?

Work hard, play harder

REKLAM, finns på bloggen igen. (..känns helt okej när besökssiffrorna pekar uppåt).
Pratade med familjen förut och kom fram till att jag åker hem om drygt en och en halv månad. Ska bli kul och komma hem och träffa alla igen. Men vet ni vad jag blev sugen på eller? Och dra ut med bilen och bara mörda musik, sladda och åka runt, larva och träffa allt folk igen! Har ju för tusingen inte kört bil på hur länge som helst! (..eller tja, ett par månader då) 

Kom på förut också att jag aldrig ställer något ätbart eller överhuvudtaget "viktigt" på golvet här. Hemma fanns ju alltid risken att någon lurvig fyrbent filur skulle vara där och stri. Men här har jag ju ingen som kan komma och käka upp det jag ställer på golvet (..fast när jag tänker efter så är det nog lika bra att jag inte ställer något på golvet ändå, mer än vattenglas. För ser man till antal ut spillda sådana så är nog jag en än större risk för pannkaka på golvet än vilken hund som helst)

Apropå (-jisses att den stavningen ens var rätt), pannkaka. Här uppe säger man inte pannkaka, här heter det plättar. Vilket larv va? Pannkaka för dem är tjock-/ugnspannkaka. Allt annat heter plättar. Plättar om du använder plättlagg och steker i, och plättar om du använder stekpanna och steker i. Dessutom brer de på fel sida av smörgåsen, ni vet den där buckliga/fula sidan där det inte går och bre jämnt, utan man måste krångla en himla massa för att få ut en liten uslig smörklick. (..till och med på reklamen gör de så, är jag tvungen och nämna här)

Fast det är klart, det är väl inte så konstigt egentligen. Någonstans på vägen upp hit måste ju en del av begåvningen logiskt sett bli kvar, allt kan ju inte komma med på den långa resan norröver. (fast ni har det bra vackert här uppe, och ni "är jämt gôr goe endå")

Ha en fin kväll norrlänningar som värmlänningar!



Har ni sådana där låtar som ni inte kan lyssna på utan att - blunda, sjunga med och få den
där sköna känslan i magen? Detta är utan tvekan en sådan låt för mig.

Speciellt den känslan när man lyssnar på en låt, hör en viss mening som man under en tid passade så jäkla bra in på livet man levde då, som inte alltid var postivit.
"How come every road I walk is winding, when I can watch from behind as you are sliding?"
Hur skönt är det inte när man lyssnar nu på denna låten ett år senare och känner ingen connection, what so ever med meningen?! GILLA!

One by one

Känner mig ovanligt produktiv idag. Har redan hunnit med föreläsning, besök i sten-labbet, handlat mat, en skink och ostpaj står i ugnen och nu har jag precis kört ett yoga-pass (..har ju inte tränat pga av förkylning på en vecka, och det börjar kännas i kroppen). Blev en mjukstart idag, men ändå skönt och få träna lite i alla fall. Var jätteskeptisk till yoga i början, men nu älskar jag det! Perfekt att växla med gym och konditionsträning! 

Glider lite på känslan man har efter att man precis tränat nu. Är inte helt fel, lägg till bra musik till det och en hungrig mage som strax ska få käka nybakad paj. Livet kan vara ganska bra ibland faktiskt! 



011110

1 november och jag har idag än så länge hunnit med:
  • Kommit fram till att datumet ser jäkligt fränt ut - 011110. Berättade stolt för Marja förut på föreläsningen vad jag hade kommit fram till. Hon tyckte jag var tråkig.

  • Käkat upp ett halvt smörgås-rån paket. (..på typ tio minuter) 

  • Blivit frågad av fyra personer om jag vill gå på fortsättningskurs i bugg. (behöver jag nämna att jag inte var på den första kursen, och att förmodligen ingen av dessa har sett mig dansa bugg - ..vilket säkerligen var orsaken till att de frågade från första början)

  • Upptäckt att jag har typ tusen spotify-listor, som jag aldrig lyssnar på.

  • Tillsammans med Marja nämna ordet "slem" fler gånger än vad jag har både fingrar och tår. 

  • (denna var från igår dock) - men fått höra av Jenny att jag inte alls är pojkig, utan rätt tjejig. (gick och surade lite över det där, tills jag kom fram till att jag bara har de bästa från båda) Det ni hemifrån - jag är tydligen inte alls mer kärig än er (manlig för er icke-värmlänningar). (..och tolka inte det inte fel nu när jag säger att jag blev lite sur över att bli kallad icke-manlig. Manlig i detta fallet betyder inte lastbilschaffis i fyrtioårsåldern med ölkagge och högt hårfäste - utan syftar på rediga egenskaper såsom händighet och en inte allt för liten IQ)

    Nej, nu blir det lite plugg för mig. Sen ska jag ner till stan där blir jag bjuden på middag och sen bio. Anton får stå för kalaset (..eller ja, hans samvete rättare sagt). Blir kompensation för vad han råkade göra när jag var snäll och skulle hjälpa pôjken att byta däck. 

    Ha en bra kväll allesammans. Det ska jag! 


RSS 2.0