Make your own kind of music

Söndag igen då. Blir en lugn sådan för min del. Handla, laga mat, städa och tvätta. Börjar jag bli gammal eller bara tråkig om jag faktiskt tycker att dagen är rätt okej ändå? Gårdagen var fin i alla fall, sittning stod på agendan och den blev precis så som sittningar ska vara, härliga människor, god mat och dans!

Fick tummen ur förut och skaffade photoshop CS5. Har inte hunnit kika på det särskilt, men det verkar grymt. Har kört med CS3 ett par år nu, så det blir kul med något "nytt". Har fått lite mail ang just psd och foto-redigering och alltså ni som är ute efter och lära er psd, jag är inte speciellt bra - leker mest runt. Men jag kan rekommendera en grym sida, om ni inte redan hittat till den - Moderskeppet!

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag och Jenny kila iväg och först handla och sen laga mat. 
Ha en fin söndagseftermiddag!




It takes a fool to remain sane

Hade lite lekstuga här ett tag.
Filmkväll med dessa två nu. Mat bjuds det på dessutom. (tooooast!)
Livet är härligt!

There's more to the picture, than meets the eye

Bästa dagen på hela veckan (..ska inte säga äntligen, för jag har inte direkt gått och längtat efter helg - hela veckan har varit rätt bra) Men fredag är fredag och favoritdagen. Kvällen blir dock förmodligen lugn, film och mys med tjejerna. Nu när man bor själv kan man faktiskt längta lite efter sådana kvällar mer än förut när man bodde hemma. Det blir liksom lite familj-känsla över och gosa ner sig i soffan i mjukisar och bara slappa men vännerna. Hemma kunde man göra det tisdag som torsdag ändå. 

Skulle lägga mig och plugga förut förresten. Hade redan läst en hel del, men tänkte att "nu ska jag läsa klart det där (lite halvtrista) klimatologihäftet". Sagt och gjort, kryper ner i sängen (misstag 1) och drar på mig filten (misstag 2). Vaknar en och en halv timme senare  med häftet lite småmysigt dregligt vid ansiktet. Bra jobbat! 

Jaja, gårdagen var fin i alla fall. Tog mig en sväng förbi Nydala och fick både tjockpannkaka med hemmagjord lingonsylt, nybakad gräddtårta och löjromsmacka (..lite småkäk sådär på torsdagseftermiddagen har väl ingen dött av...) Smakade i alla fall jättebra och hade en trevlig kväll i norrländskt sällskap! (..okej då, jag och typ fem-sex riktigt norrländska grabbar - vilket resulterade i prat om mjölkkonsumtion som förmodligen kan liknas med försvarets under en vecka, skoteråkning, burktelefoner, skidåkning, foto och lite annat kul!) Kan det bli annat än bra då?

Ha en fin fredag allesammans!



All day long

Hemma från en lång dag i skolan, vi gick från 08.00-14.00! Det roliga är att för ett halvår sedan hade detta varit en riktigt kort dag. Då gick man alltid till 17.00 mer eller mindre. Gick snabbt att ställa om till tidiga dagar ser jag nu, mindre rolig är det när det blir omvänt. 

Nu ska jag sätta mig och plugga en stund (..ovanligt va?) och sen blir det promenad bort till Nydala där det bjuds på tjockpannkaka. Lyxigt! Det är först nu när man inte bor hemma (även fast jag stod för maten ofta där också) som man uppskattar att slippa laga mat en dag. Så det är mer än välkommet och bjuda mig på mat (..sen är det väl en annan sak hur bra jag är på och bjuda tillbaka) 

Ha en fin dag allesammans. Det ska jag!





Bilder från middagen med tjejerna i fredags, Majas apelsin/älggryta på bilden.
och - JA, den smakade lika gott som bilden visar!
- Ska slänga in lite fler bilder så småningom!

Ler-inpackning

Nä, nu får det vara färdigpluggat för idag. Har faktiskt läst en hel del nu!
Tog mig en sväng förbi affären förut också. Vet inte om det är snön (..som dock i detta nu regnar bort) eller att det var julpyntat i köpcentrat vi var i igår, eller det att jag får hem jul-reklam i brevlådan. Hur som helst så slank det ner både en liten julmust och en tomteskum-påse i kassen. I oktober, inte bra detta. Kommer se ut som tomten själv när julen kommer sen. 

Nu ska jag i alla fall bädda ner mig i min stora sköna (..läs utslitna, knarrande, lilla och enormt hårda) säng och titta på en film! Låter inte helt dumt va?


haha, såg denna videon förut. Rätt skön faktiskt.
(finns säkerligen en bro där under, för er som undrar hur tusingen han tar sig fram..)

- Vem har sagt att en ler-inpackning då och då inte är bra?



Gör min grej

Fick lite små-ångest förut, denna kurs har gått så sjukt snabbt. Snart både praktisk och teoretisk tenta. Så idag ska jag vara duktig, även fast jag är trött, har ont i fingrarna och egentligen bara vill krypa ner i sängen och mysa till en riktigt bra gose-film.

Nej, städning blir det nu. Och sedan ska jag kura ihop mig i fåtöljen och plugga ett par timmar (klockan är faktiskt bara tre, såg jag nu när jag tittade, känns som om den vore typ åtta) Té och Lars Winnerbäck får göra mig sällskap. 

Ha det gött!

Bästa låten har har gjort. Utan tvekan.

Like a rolling stone

Var i labbet och pluggade lite sten förut. Tog kort på dem också, och många sa att det var bra när jag la upp bilder på lerorna sist, så nu kommer de "lite" bilder på stenarna också. De kursiva behöver vi inte kunna.

1.   2.   3.   4.  
5.   6.   7. 8.  
9.   10. 11. 12.
13. 14. 15. 16.
17. 18. 19. 20.
21. 22. 23. 24.
25. 26. 27. 28.
29. 30. 31. 32.



1.
Kvarts
2. Mikroklin - fältspat
3. Plagioklas - Oligoklas
4. Plagioklas - Labrador
5. Amfibol / Pyroxen
6. Glimmer - Muskovit
7. Glimmer - Biotit
8. Beryll
9. Turmalin
10. Granat
11. Apatit
12. Talk
13. Kalcit
14. Metallsulfid - Svavelkis/Pyrit
15. Metalloxid - Hematit
16. Metalloxid - Magnetit
17. Metallsulfid - Blyglans
18. Kalksten
19. Sandsten
20. Lerskiffer
21. Marmor/Urlakningssten
22. Kvartsit
23. Fyllit
24. Glimmerskiffer
25. Amfibolit
26. Gnejs
27. Porfyr
28. Pegmatit
29. Granit
30. Gabbro
31. Diabas
32. Basalt

This is my life

Satt nyss och funderade över hur jag skulle börja skriva (alltid det som är svårast, om nu detta kladdet här får kallas svårt..) i alla fall lyssnade jag på Gasolin' och funderade lite över livet. This is my life spelades ur högtalarna och då slog det mig att, livet just nu är ju faktiskt som det. Låten alltså, eller tja - känslan när du hör vissa låtar. Ända sedan jag flyttade upp hit (ja, mer eller mindre) så har livet känns så jäkla rätt! Och jag har liksom inte kunnat beskriva känslan av att komma hem nöjd och trött till egen lya, efter en lärorik och jäkligt kul dag med underbara människor. Det är som och lyssna på en förjäkla bra låt som inte tar slut! Jaja, kanske blev lite flummigt detta (..får skylla på att jag käkar smärtstillande)

Jo, skräll va? Råkade klanta mig lite igår. Eller ja, Anton gjorde det. Skulle byta till vinterdäck och pyssla lite med bilen hans igår, och så ja - han skulle vara rolig. Det slutade i alla fall med att jag skar mig på hans bil, på rostig kaross närmare bestämt. Anton svimmade - jag ringde taxi och letade upp en rulle med papper. Tog oss en sväng förbi akuten och fick reda på att jag skurit ända in till leden på pekfingret och att senan var trasig - dvs inför en lärarledd lektion där alla i tur och ordning fick gå runt och kika i mitt finger, och se på hur man sydde ihop en sena var vad som stod på schemat. Därefter var det fram med limmet och klistra ihop både pek-och långfingret. Smidigt det där med lim, nästan så att man ska bära med sig en tub med karlssons i fickan för jämnan. Aja, nu kan jag i alla fall inte röra pekfingret och halva handens fingrar ser ut som vita prinskorvar (..jaja, tjocka fingrar inlindade i bandage då) men hade tur ändå, fick bara skråmor på resten av fingrarna och det kunde gått värre med de två som jag hade mindre tur med. Sådär, nu har jag dragit denna historian också, kan ju ni i klassen som läser bloggen slippa och fråga vad jag gjort. Blev aningens drygt idag. 

Dagen, som varit riktigt härlig för övrigt, har tillbringats på föreläsning mellan 08.00-11.00, därefter hem till Jennsan och käka, sedan for vi bort till Strömpilen (köpcentra) klänning, parfym, smink, grejer till såren på fingrarna och äggkokare (..ja jag vet mamma, men den var på rea. och jag blev bjuden på ägg härom dagen och blev sugen. Dessutom orkar man inte kila iväg till mitt sunkiga kök på morgonen för och koka ägg ändå) var i alla fall mer eller mindre vad som hamnade i korgen. Tillbringade kanske ett antal timmar mer än vad vi borde gjort, men det var mysigt och strosa runt med Jenny bland alla grejer. 

Resten av dagen blir lugn, dagens motion (jag är faktiskt förkyld) får vara cykelturen fram och tillbaka till Strömpilen. Nu väntar nog lite plugg, ska strukturera upp anteckningarna från de sista veckorna. 

Ha en fortsatt härlig dag gott folk!


Får väl slänga in en typisk "dagen efter låt" också då. Bra är den i varje fall!

Galway girl

Första (..och typ enda gången) denna kursen vi börjar klockan nio och jag missade det. Typiskt mig och för en gång skulle inte kolla schemat, aja såg det nu i morse i alla fall så måste inte sitta på skolan en timme. Egentligen är det inte så dumt ändå, och ha en timme till övers på morgonen. Ska krypa ner i fåtöljen sen men en stor kopp kaffe och kika lite på dumburken. 

Tillbringade kvällen hemma igår i stället, hade fått ta skridskorna ner till Maja om jag skulle dit, hade en aning med is här uppe igår. Istället kom Anton med nybakade pizza-bullar och Sherlock Holmes på dvd, hade sett filmen på bio innan, men den är helt okej och se två gånger. 

Känner mig lite förkyld så det blev en tidig kväll igår också, välbehövligt. Tror jag får skippa träningen denna vecka så jag inte drar på mig en ordentlig höstförkylning, trist - för jag känner verkligen för och träna nu. 

jaja, ha en bra dag gott folk!


makes me feel good

Tell me on a sunday

Söndag igen, känns som veckorna knappt hinner börja innan det är söndag igen. 

Helgen har i alla fall varit fin, i fredags hade vi tjejmiddag med massa god mat (västerbottenspaj, älggryta, sallad, nybakat bröd och white russian till efterrätt) En sväng förbi inflyttningsfesten på Nydala och sedan tidig kväll. 

Lördagen blev lugn, god mat och blåbärspaj käkades och kvällen spenderades först hos Caroline i hennes fina lägenhet och sedan blev det Corona för oss minstingar (..som inte kommer in överallt än). Peter Siepen (stavning?) var DJ, och det var i särklass det sämsta jag har hört. Fick i alla fall dansa, träffa gamla klasskompisar en stund innan jag tröttnade.

Idag har jag varit en sväng (..läs typ 2 timmar) på skogis café och käkat en massa gott. Nu väntar först en promenad i det fina vädret och sen ska jag vara duktig (tråkig) och städa och tvätta, sen till kvällen bär det förmodligen ner till Maja där filmmys väntar. Helt okej helg med andra ord!

Best day of the week

Äntligen fredag! Kommer att bli en fin avslutning på en bra vecka känner jag. Föreläsning, familjeshopping-tripp till Maxi och lite annat pyssel som jag skulle fixa med, har hunnits med än så länge.

Nu sitter jag i alla fall ny-duschad och ser fram emot en grym kväll med härligt folk! Först väntar middag hos Maja, som för övrigt har styrt upp denna fredag sjukt bra. Vi ska nämligen ha "knyt-middag" dvs, några lagar huvudrätt, någon förrätt, efterrätt och någon tar med bröd och sallad. Hur BRA låter inte detta? (..okej, jag är en aning hungrig nu också, har inte käkat lunch)

Senare på kvällen blir det "inflyttningsfest av bibliska mått" (..ja, inbjudan på facebook hette så, var lite skönt så det platsade här) Känner faktiskt att jag riktigt kan sympatisera med black eyed peas låt "Tonight's gonna be a good night" idag (..ja, ni som känner mig - jag vet att jag egentligen inte gillar låten, med rubriken känns rätt inför ikväll!)

Ha en grym fredagskväll gott folk, min kommer bli awesome!

You feel alright when you hear that music ring

HÄRLIG DAG. Sol, träning, kort dag och minusgrader - bara snön som fattas! Föreläsning, genomgång av frågorna och träning med mina två favoritflickor har hunnits med än så länge. Nu vet jag inte vad resten av dagen bjuder på men jag har på känn att resten kommer bli lika fin som förmiddagen har varit!

Nu ska jag käka lite, sen tror jag att en promenad i solen väntar för mig!
Ha det fint!


Alltså, den som hittar något bättre än detta är fan inte dålig - tror inte det kan bli så mycket bättre än detta faktiskt, inte än de sista fyra minutrarna i alla fall. Rätt skön kommentar på denna videon förresten
"I orgasmed at 9:18 , died at 9:30 , and was reborn at 9:50" - SCORE!

Reminded me of you

Nu kommer ett sånt där flummigt inlägg igen. Brukar finnas en tendens till det när jag pluggar (..kan bero på att jag har en hel flaska julmust här bredvid OCH en hel skål med clementiner). Läste förresten en rolig grej ang mat förut, ”Min kropp är resultatet av en blandning mellan alzheimer och bulimi. Jag äter en jäkla massa mat, sedan glömmer jag bort att kräkas.” Skön! (i alla fall för oss normala människor som FAKTISKT äter om dagarna - för vad skulle livet va utan mat?) - äsch inte så seriös, ta den med en nypa salt om ni känner för det. (..haha okej, nu ger jag mig)

Tänkte i alla fall dela med mig av en sjukt bra låt. Försök att lyssna på denna utan att bli glad, för mig så går det inte. Oavsett vilket humör jag är på, jisses vad bra dom är. (..ja, jag vet att jag är inne i en d.s period nu, men ändå) LIVET ÄR BRA JUST NU!


Vadå blir sugen på och börja spela gitarr, GRYM är han!

Don't you seem so proud, you're just another angel in the crowd

Det snöade idag igen! dessvärre får det inte stanna kvar på backen, får hoppas att det blir någon grad kallare och att vädret stannar så snart, vore kul om snön kunde ligga kvar på backen. Galet sugen på snö och vinter just nu förresten, vilket egentligen känns rätt konstigt (..det är ju faktiskt bara i mitten av oktober än så länge). Eller ja, bara och bara. Tiden går fort här uppe, känns inte alls länge sedan jag flyttade hit, men det är faktiskt ett rätt bra tag sen nu. 

Jaja, gymmet blev i alla fall. Skönt som tusan, både jag och Jenny var peppade så vi körde verkligen järnet idag. Imorgon ska vi dit en sväng till, då ska Marja med också, ska bli kul! sen får jag ledigt i helgen. 

Nu väntar cirkus 50 instuderingsfrågor på mig, ska bli färdig med dem tills imorgon tänkte jag. Så ska jag och tjejerna gå igenom dem sen, skönt det där när man har några som är med och hjälper till med disciplinen!

Ha en fin kväll pojkar och flickor, det ska jag!



All the rest is by the way

Onsdag equals träning och plugg. Först föreläsning om "biogeokemi - grundämnenas kretslopp" och sen träning med bästa Jenny! Idag är en sån där dag då jag verkligen känner för att träna, så är jag inte trött som en tok efter så vet jag inte. Ska ta tag i plugget i eftermiddag också, ska se om jag kan få någon rätsida på all denna klimatologi och annat kul vi pysslar med just nu. 

Ha en fin dag allesammans, hörs senare!



Leave your pledges with me to redeem

Tisdag idag, än så länge kort dag i skolan (08.00-11.00 helt ok) och urtrist väder. Det är skönt med dessa korta dagar (..okej då, kanske skulle vart lite bekvämare och skjuta hela schemat en eller två timmar framåt och fått sovmorgon) men nu kan man laga mat när man kommer hem, slippa göra matlåda dagen innan är rätt skönt. Bakad potatis med skagenröra och grönsallad står på menyn idag, helt ok.

Gårdagen var precis vad jag behövde, massa mys och prat med favorittjejerna. Tv-tittande och fika med Marjas hembakade kladdkaka och blåbärsmuffins! Dessutom var det ganska mysigt när jag och Jenny skulle cykla hem, det är trots allt en liten bit mellan Sandbacka och Ålidhem, men när båda är sådär skönt trötta i kroppen efter träning och det enda som lyser är gatuljusen och sken från fönster runt om en, så kan till och med en cykeltur bli rätt mysig! 

Idag blir en slappar-dag det med. Lite plugg, promenad, bastu och film får utgöra min dag idag, tidig kväll ska jag ta också, är trött som en liten tok! 



It seems that I was born to chart the evening sky

Kan ju egentligen inte börja inlägg med att "idag är en bra dag" eller "idag är livet så jäkla härligt", men just nu är det faktiskt mer eller mindre så. Så idag säger jag att min dag är precis som alla andra dagar på sista tiden! (..okej då, kläm in ett antal pinsamma grejer som bara jag lyckas med och annat lite mindre kul, men vad är roligt utan lite tråkigt in i mellan?)

Är i alla fall nyss hemkommen från gymmet med Jenny, känns jäkligt härligt nu (..läs, "jag kommer överhuvud taget inte kunna röra mig imorgon"), vi körde i alla fall axlar och mage. Känns roligt att ha det där suget efter att träna (..jo - jag vet, har en liten tendens att bli adrenalin-junkie) men vad gör det när det leder till något gott i slutändan?

Nu ska jag i alla fall käka lite pannkakor med keso, äpple och kanel (..om jag inte lyckas reta upp någon hungrig själ där ute nu så vet jag inte vad, för detta är GOTT) och sen bär det av till Marja, med Jenny. Fika och lite annat smått och gott står på schemat där! Ska bli mysigt! (gjorde förresten saffranspasta med räkor till lunch, fem av fem granar till mig idag!)

Ha det fint så länge!


Bättre sällskap får man leta efter!

you'll ask for me

Underbar dag och underbar helg! Gårdagen spenderades först med middag hos Jenny - hon bjöd på kycklinggryta, prat och massa skratt! Sedan cyklade jag ner mot Maja för en liten "tjejstund" innan vi begav oss vidare, Corona hamnade vi i alla fall (..som vanligt) på. Rolig kväll med nya härliga personer, kortfattat sagt!

Idag kom Maja och Jenny förbi här en sväng innan vi åkte till skogis caféet, där vi tjockade oss med massa baguetter och kakor. Helt klart värt, kan absolut rekommendera till er Ume-bor som inte redan varit där! Sedan var Jenny här ett par timmar medan jag fixade med grejer som jag hade och göra, har städat hela korridoren och köket - det var minst sagt skitigt. Nu rullar tvättmaskinen och jag sitter här med ett stort leende på läpparna, fick precis reda på att jag klarade höjdmätningsprovet (..hade nog mer eller mindre räknat med att jag skulle kugga på det). SKÖNT!

Ha en grym söndagskväll!




161010

Finns det bättre dagar än sådana som denna? - lördag, solen skiner, jag har inte en massa plugg som hopar sig och är på allmänt bra humör!

Snörde faktiskt på mig springskorna när jag vaknade imorse och såg att solen sken ute, ett varv runt sjön blev det (..vilket var liite väl lång för mig, men skam den som ger sig) så nu sitter jag här - nyduschad, härligt trött (..okej då, helt slut) och funderar lite på vad jag ska hitta på under resten av dagen. 

Eller va säger ni, ska jag vara sådär nördig och bunkra upp med digistivekex, rån och hallonsaft och tillbringa ett par timmar framför PS. - JA! (..har ju faktiskt varit ute idag så behöver inte ha dåligt samvete för att jag sitter inne när det är fint väder ute)

Ha en skön lördag runt om i landet! (..behöver inte ens påpeka att min blir grym!)




freeway flyer

Nyss hemkommen efter en powerwalk (..missade träningspasset med Jenny förut och nån motion måste man ha). Är väl inte den roligaste träningsformen, men med mina fina (.. läs extremt tjejiga) rosa hörlurar och en mobil laddad med bra musik, så funkar det också ibland. 

Kvällen blir lugn med mat och film. Känner inte för att gå ut ikväll, vi får se om jag ändrat mig till imorgon kväll! Nej, nu ska jag hoppa in i duschen! Ha en fin kväll allihop, det ska jag! 



151010

fredag - bästa dagen på hela veckan! Vet inte vad kvällen bjuder på än, men hur som helst är det alltid välkommet med helg och har en bra känsla inför denna!

Vi var ju på exkursion igår, som vanligt tog jag en del (.. läs cirkus 200st) kort igår. Marja och jag fick i alla fall syn på en fin kyrka när vi var på väg till första stoppet på förmiddagen. Åh vad synd, säger Marja när hon sedan får se kortet på kyrkan. Det hamnade några ledningar precis i vägen. Äsch, svarar jag. Det är inga problem att ta bort i photoshop, så sagt och gjort - här kommer din bild Marja! (..efter några minuters(!) pyssel i ps!

Original - bilden är tagen från bussen när det snöade som värst, därav kvaliteten. 

Redigerad - efter en hel del pyssel i mitt favoritprogram.

14;e oktober och snöbollskrig

Erkänner att i morse var jag rätt skeptisk när jag klev upp ur sängen, prognosen spådde ju kraftigt regn. Och om det nu skulle bli någon snö, trodde jag att det skulle vara snöblandat regn som försvann lika snabbt som det landade på backen och inte gjorde mer nytta än och blöta ner kläderna. TJI fick jag, för om det har snöat idag. Riktigt ruskväder var det hela förmiddagen - kallt, blåsigt som tusan och så snö. Snön har jag absolut inget emot, men anteckna är kört och när du måste stå still och lyssna i 40 minuter är det lite halvkul med en iskall vind som piskar dig i ansiktet med fallande snö. 

Men sen äntligen på eftermiddagen så tittade solen fram, det slutade snöa (.. och olikt hemma, så låg snön kvar på backen) cirkus en decimeter snö fick vi och ni kan ju gissa att jag var glad att jag tog med systemkameran ändå idag. SNÖ, i oktober - inte illa! (..behöver jag nämna att jag trivdes och att tankarna absolut aaldrig for iväg till det alpina området..)
Aja, jordarter och jordmåner var dagens ämne. Var ju kanske inte det bästa, när ett lager av snö täckte backen - men det gick fint ändå! Vi var och kikade på lera som bubblade, rullstensåsar, sandiga-moiga moräner och lite annat trevligt. En helt vanlig dag på skogis alltså!

Nu sitter jag här efter en lång varm dusch (.. det var trots allt kallt som tusingen idag), ska kila iväg och handla en sväng och sen ikväll ska jag iväg och se inception med en tvättäkta norrlänning. Det blir spännande, kan se framför mig konversationen efteråt. 

Tyckte du om filmen? - shuup (ni vet, såndär norrländsk inandning)
jaha, var skådespelarna bra då? - joo, int var de så dåliga.
Vad fint då, så det var värt och avsätta en kväll för detta? - joo, men visst. 

Eller har man kanske spenderat för mycket tid här uppe om man börjar fundera på norrländska uttryck?

Nej, nu tar jag cykeln genom snöiga Umeå och handlar. Kan väl avsluta på fint sätt med den trots allt bästa dialekten - värmländska. Haré jämt gör gött, töser og pöjker och stress int ihjäl er i aftan!



Såg helt okej ut va? (.. okej då, efter att solen tittat fram!)

Through the morning

Vädergudarna är inte på min sida idag, men trots det något kyliga (.. läs blåsiga, kalla och risk för snöiga) vädret så har har jag på känn att en fin dag väntar!

Exkursion står som sagt på schemat - jordarter, jordmåner. Stod faktiskt och stekte pannkakor igår, som jag tänkte ha med idag, pannkakor med hjortronsylt (..har på känn att de kan va lite halvroligt där vid lunch, och har man en god mat och vänta på så blir de finare) kallt och regnigt, kanske snö väntas idag. Får se om jag tar stora kameran med. Inge roligt om det regnar, fast och andra sidan brukar det bli rätt fina kort när vädret inte är det bästa, aja - den "lilla" åker med i så fall.

Hoppas att ni får en fin dag ni med!




get lucky

Hemma efter förläsning i skolan på förmiddagen och ett antal timmar i ryss-gymmet (..skolans gym som Jenny numera har döpt om). Jenny måste för övrigt vara den bästa personen man kan träna med, har alltid ett färdigt träningschema inför varje pass och är sjukt motiverande, inte alla som har den lyxen!

Senare idag ska jag förhoppningsvis iväg på en liten rolig grej och sen blir det väl lugnt resten av kvällen. Imorgon väntar ännu en exkursion med skolan, och jag hoppas verkligen att smhi och yr.no har fel vad gäller väderprognoserna. Yr säger just nu att det ska vara kraftigt regn på förmiddagen 3.9-12 (!) mm nederbörd, och smhi säger att det kanske ska snöa eller regna kraftigt. KUL. Men dom där vädergubbarna brukar ha fel, så vi får hoppas på det.

Ha det bra så länge!




En elegi för alla vägar som vi inte vandrat än

Underbar dag igen (.. så mycket annat är väl inte att vänta när man går på skogis och exkursion med fint väder står på schemat) Tog bussen en bit utanför Umeå, och väl där väntade en hel hög med myrar (..eller môser, som det heter hemma) som skulle inspekteras. Vilket resulterade i hela klassen har stått hela dagen med vatten upp långt över anklarna, omgivna av en udda (.. läs vidrig) svavel-doft som bildas vid nedbrytningen av torv. Men trots doften av ruttna ägg, den något blöta omgivningen vi befann oss i, och att tankarna mina stundvis har befunnit sig på annat håll (..jakten började igår där hemma, men pôjkera verkar reda sig fint utan mig) har dagen varit fin. Kameran var med och några bilder hann jag ta under dagen! Kvällen blir lugn, lite plugg (..ska försöka och ta tag i denna kursen och plugga lite varje dag) kanske en tripp ner till Jenny, och sen film och mys! 

Hoppas att ni har haft en lika fin dag som jag har haft!



























Heartbeats

Nyss hemkommen från ett träningspass med Jenny, och jisses vad trött jag är i kroppen nu! Testade skolans gym, där vi faktiskt får träna gratis (.. kårmedlemskap) och jäklar vad roligt det var! Längesen jag körde ett riktigt styrkepass och detta var väl långt ifrån gamla tider, men det kändes så himla skönt! Hade glömt vad roligt det är att träna ordentligt med någon och komma hem så här skönt trött i musklerna, vi snackar inte kondition nu utan styrka! Kommer definitivt träna mer med Jenny, svårt att hitta en mer peppande och rolig människa att tillbringa tid i gymmet med! (..sen att hon är lite av en mini-Mussolini som förmodligen kommer mörda mig tillslut med alla sina övningar, är bara en bonus!) Sen i vinter blir det längdskidor, bara jag får upp skidorna och så! FAN, VAD BRA HUMÖR JAG BLEV PÅ NU!

Har varit en bra dag i övrigt också, specsavers ringde om glasögonen - de skulle vara lagade om några dagar och självrisken låg på 320:- så det var helt klart överkomligt! Hade första dagen med nya kursen - marklära och klimatologi, kanske inte det ämnet som jag ser framför mig som det roligaste under jägmästartiden, men med ett öppet sinne och positiva tankar så ska väl detta gå fint det med!

Roligt förresten att så många nya tittar in på bloggen! Besökssiffrorna stiger ganska stadigt numera, hoppas i alla fall att ni nya läsare hittar någonting vettigt i det som jag kladdar ner här, och inte blir avskräckta av inlägg som detta (.. har nog en smärre endorfin-chock just nu tror jag!)

Imorgon väntar buss-exkursion, hoppas att vädret blir fint för kameran ska definitivt med! Ha det fint så länge!


101010

Härlig känsla att vakna upp en söndagsmorgon med solen som skiner in genom persiennerna och känna att du inte behöver ha någon ångest över att du borde gått upp tidigare och pluggat eller att du skulle kommit hem tidigare igår för att du verkligen måste vara pigg idag. Har än så länge hunnit med att storstäda hela "lägenheten" - dammsugit, skurat golv och plockat som en liten tok har jag gjort. Så nu sitter jag här, nöjd med mig själv - njuter av doften av rent (..skurmedel, men det låter inte lika fancy) och nya rena lakan som väntar på mig när kvällen kommer. Dricker mitt nya chai-te som jag köpte på indiska härom dagen (..luktar helt underbart, helt klart en rekommendation ), och en macka med parmaskinka, pesto och soltorkade tomater på det. - Lite får man väl lyxa till det ibland, trots att man numera är fattig student!

Sen ska jag skypa med mormor och resten av familjen, ska bli jättemysigt att få "se" alla igen!



..okej då, mackan ser väl inte jätte-god ut. Men jag lovar, på ren norrländska "den är nå jävulskt god"

2-4-6-8

En aningens mer mörkhårig (..läs svart) Sara sitter här nu. Nöjd över att ha blivit betydligt fräschare och ser fram emot en kväll med tjejerna! Först middag hos Maja och sedan utgång på det! Känns som det kommer bli en bra kväll! 

Imorgon skulle tydligen mormor titta förbi hemma i Skattkärr, och hon hade tydligen paxat datorn för ett skype-samtal med mig, det är allt min mormor det!

Nej, nu ska jag fixa till mig lite och sen blir det maaat! Ha en bra kväll allesammans!



Saturday waits

Tenta - check! Känns skönt och kunna säga! Igår firade vi tjejer med buffé på en kina-restaurang och om det smakade bra! Sedan sprang vi runt på stan i ett par timmar, hittade lite smått och gott, bland annat en fodrad skinnjacka med fårpäls, som fick följa med hem! Passade även på att lämna in mina nya glasögon som jag så klantigt förstörde härom veckan, en till grej att bocka av på listan över saker att göra. Kvällen spenderades hos Marja, med Jenny - filmmys, mycket skratt och tendenser till socker-koma stod på schemat! Och trött som jag var så passade det fint med en lugn kväll!

Vad denna kväll bjuder på får vi se, nu sitter jag i alla fall här och käkar sushi och ska sen färga bort den hemska ut-växt jag har fått. Konstig känsla detta förresten, i och med att jag gjorde tentan igår har jag absolut inget att plugga på. Tror aldrig det har vart så förut, i gymnasiet fanns alltid något att plugga på. (..Ni vet, klar med ett prov, bara tre kvar denna vecka - känslan..)

Kommer nog mer inlägg under dagen, ha det bra så länge!

Friday on my mind

så var det fredag igen. Fredag - med tenta. Men tror det eller ej, jag är inte nervös. Inte just nu i alla fall, jag tror jag har pluggat så gott jag kunnat, och det får gå som det går (..vilket förhoppningsvis är bra!). Orkar inte slösa massa energi på att oroa mig över något jag ändå inte kan göra något åt just nu!

Sen ikväll väntar filmmys med tjejerna, vi ska hem till Marja ikväll. Vilket ska bli kul för jag har aldrig varit där förut!

Så håll tummarna för mig idag, och ha en bra fredag!

Feedback

Jag tog ju bort kommentators-funktionen för rätt längesedan på denna bloggen, då jag fick mycket spamm och annat trist (+ mycket positivt också) men jag valde i alla fall att ta bort den. Men nu på sista tiden har jag fått flera önskemål om en kommentatorsfunktion och det kan vara rätt kul att få lite feedback ibland. Så idag knåpade jag ihop en liten gästbok som ni kan skriva i. Ni hittar den i menyn till höger!

Åter till pluggandet!

Wishes


.. skönt att jag slipper konkurrensen om dröm-killen i alla fall!
haha, inte jätte seriöst detta. men det fattar väl ni - smarta läsare som jag har!

Hectic life

idag spöregnar det i Umeå. Inge roligt alls, svängde förbi skolan en stund förut och blev jämt dyngsur när jag cyklade den korta biten, och blåser gör det också. - låter gnällig nu, men det är jag faktiskt inte. Om än lite småsur över att det inte är fint väder, blir roligare att plugga då. aja, hektisk vecka har det varit men efter imorgon lugnar det ner sig, vi har tenta imorgon! Denna vecka har vi för övrigt hunnit med lite andra praktiskt prov

Träd och beståndsmätning - inget resultat än
Jordprov - klarat!
Ståndortsbonitering och artbestämning - inget resultat än
och så imorrn "teoretisk" tenta.

Aja, jag och Marja hann i morse gå igenom ett helt prov från tidigare årskullar, så nu ska jag bara svara på några sista frågor och sen nöta in alla svaren som jag inte kan. 

Ett stort grattis till min kära mamma där hemma idag också, hon fyller år idag nämligen!

Crazier

Sitter och funderar på hur mycket information som egentligen fastnar i huvudet när man läser. Tycker mest att den onödiga informationen fastnar, jag kan till exempel komma ihåg sidnummer, det är jag bra på. Och när man har varit på föreläsning, vad klockan var när vi fick rast. Eller hur många stolar bort som tjejen som somnade satt på. Skulle vi ha prov på sånt onödigt vetande skulle det vara piece of cake! Kanske skulle läsa och inte försöka lära mig det som står istället, mja - nu är jag trött när jag tänker högt såhär. Aja, film-time är det nu! Har faktiskt varit duktig och pluggat nästan hela dagen, och nu i kväll var jag och träffade Marja och pluggade med henne i skolan ett par timmar, ganska skönt att sitta i biblioteket ett tag. Det är nog faktiskt ett ganska bra plugg-tips, att byta miljö ett tag - bolla idéer med någon ny och snacka lite skit emellanåt. Har man med en termos kaffe och euroshopper-godis blir det ännu bättre!

Vill ni veta en liten hemlighet förresten (.. eller hemlighet och hemlighet - en "jag är egentligen inte tjejig men kanske lite ändå emellanåt" grej) lyssnar på Taylor Swift nu. Det och jag tittade på två av twilight filmerna igår och jag älskar både musiken och filmerna. Så var det sagt, huuh var tjejig jag blev precis. (.. för omväxlings skull säger väl ni hemifrån). Nej, nu väntar sängen och film!

Ha en bra kväll där hemma i stugorna (.. eller studentrummen)

Mine


M-K What it is

Detta måste vara en av tidernas bästa låtar (.. och artister också för den delen!) för min del är det förmodligen omöjligt att lyssna på den här låten utan att bli på bättre humör. Detta är musik! (..inte sånt där trams som bara är datorgjort) en rikig artist ska vara lika bra - eller bättre live, det vill säga - han ska ha talang. Hur bra är mycket ny musik egentligen, när allt görs i en studio och du redigeras till nästan oinkänlighet, nej - riktigt ska det va!

Så lyssna och njut, för denna gubben är tok-bra live!


Och när vi ändå är inne på musik-spåret kan nu ju få lite tips på bra musik -

eller ja, här kommer en lista som gärna rullar när jag pluggar!


The Pogues - Sayonara


Tom Petty and the heartbreakers - Wildflowers (Time to move on är bättre, men fanns inte på y-t)

 

Dire Straits - Romeo and Juliet

 

Bruce Springsteen - Lonesome day

 

"The Highwaymen" (Willie Nelson, Johnny Cash, Waylon Jennings and Kris Kristofferson) - Highwayman


101005

Informationsbombad tjej som skriver nu. Vi har enormt mycket sidor att läsa inför tentan på fredag, dessvärre vet jag inte hur mycket av informationen som egentligen fastnar. Hatar att sitta såhär och bara läsa och läsa, går bra i cirkus tio minuter och sen sitter man där och "läser" (..ögnar igenom och tänker på något helt annat) och försöker man ta små pauser emellanåt blir man bara omotiverad och sugen på andra saker. Usch, känner mig inte på något roligt humör idag. Ska nog bara läsa en liten stund till sen ska jag krypa ner i sängen med film! Besöksrekord idag för dessa två månader förresten, kul!

Ha en bra kväll gott folk!




It's time to move on, time to get going
What lies ahead, I have no way of knowing
But under my feet, bad grass is growing
It's time to move on, it's time to get going

Broken skyline, movin' through the airport
She's an honest defector
Conscientious objector
Now her own protector


Never let go

Vaknade utvilad idag, tog mig tydligen en sovmorgon! Det får väl klassas som dagens höjdpunkt för resten av min tisdag kommer att bestå av plugg (..som inte är riktigt lika kul längre). Aja, tänkte att pluggar jag bra får jag väl belöna mig med en bra film ikväll! Lyssnar just nu på "never let go" soundtracket till The Guardian och blev sugen på att se den sen! Bra film för övrigt, kan rekommenderar den om ni inte sett den!

Har fått rätt mycket mail från folk som gillar min nya design på bloggen, tackar! Jag är ganska nöjd också. Lite småpyssel kvar som sagt men det får vänta till senare.

Ha en bra tisdag gott folk. Uppdaterar säkert mer ikväll!

Sort of revolution

Idag har jag varit duktig och gjort min allra första tenta (.. eller ja, ett praktiskt prov var det, och om jag har varit duktig lär tiden utvisa) men jag har gjort mitt bästa och får väl vara nöjd med det.

Nu sitter jag har och fixar med designen på bloggen, kände att det var dags för en uppfräschning - och jag tror jag blir nöjd. Massa småfix kvar, typ reklamen. Får se om när den kommer in här igen, så länge får jag väl klara mig utan de kronor den gav!

Kör på en lite mer foto-inriktad blogg nu, känner att de få mode-intresserade läsare jag någon gång haft känner någon slags saknad just nu. (.. kan ju informera om att det senaste i klädväg jag har köpt är väl typ gore-tex byxor, underställ och regnjacka. kan dock lova att de var högst moderiktiga haha)

everyday is like sunday

Just nu är jag sådär tråkig (..för er andra alltså) - jag pluggar. Det, käkar, sover och lite annat småpyssel emellanåt. Men jag trivs faktiskt med det, antagligen för att det jag pluggar är intressant (..borde inte säga för en gångs skull men för sjutton, FÖR EN GÅNGS SKULL!) så är det faktiskt kul!

Idag har jag och Marja varit en sväng förbi jordlabbet (..igen!) och idag testade vi varandra riktigt och det gick bra! Så det känns ganska skönt, några är man ju såklart lite osäker på ibland, men vem fasiken är inte det. Tror jag kan det så gott som det går just nu. Efter labbet tog jag en lång promenad i höstvädret och sen lagade jag chicken tandoori med couscous till det, gött vart det! Så nu är lunch låda fixad. Nu väntar växt och boniterings plugg! Känner mig nöjd med mig själv!


hösten är allt en bra vacker årstid, eller vad säger ni?



reflektioner

härom dagen fick jag en ny korridorsgranne, från Italien. När jag kom hem igår (hade ju varit på exkursion ute och cyklat hela dagen) så tittade hon konstigt på mig. Ni vet, sådär "men gudars vad hon ser ut", eller ja något sånt där. Och det fick mig och tänkta efter lite grand (..okej då, jag blev sådär barslig och skrattade åt mina egna tankar och idéer.) Men i alla fall så kom jag fram till att mitt liv just nu är ganska likt det som jag levde när jag gick på dagis/förskolan. 

Jag går för det mesta klädd i byxor med förstärkning på knä och rumpa - det gjorde jag då också

Jag kommer hem rosig om kinderna med hela håret fullt i barr och annat kul - jajamensan

Jag käkar lera (eller tuggar på den i alla fall) - det gjorde jag mest troligt då också

Jag kryper på alla fyra för att kika på mossor och annat - krupit på alla fyra har man gjort en del ja

Jag blir barnslig och skrattar åt allt (efter en dag med Marja Fors gör alla det!) - man hade alltid jäkligt kul då

Jag mutar mig själv med choklad och digestive-kex när jag blir trött - tja, tror mamma körde med samma taktik

Jag trampar lite extra när jag kommer till en stor lerpöl - lera + cykel + liten Sara = många vurpor

Jag känner att livet leker och att jag är som gjord för detta - gjorde man inte alltid det när man var liten



feeling good

Har en sån där bra dag idag. Vaknade utsövd, motiverad till att plugga och solen sken in genom persiennerna! Åt pannkakor till frukost och pluggade lite jordarter och annat smått och gott. Sedan kilade jag och Marja iväg till skolan (.. på en lördag, jag vet!) och pluggade lite praktiskt med jorden inför provet på måndag. Ska dit imorgon en sväng också så att jag känner mig riktigt säker. Det är faktiskt ganska svårt, kan ju lägga ut lite bilder så får ni se vad det egentligen är vi ska lära oss. (..Klicka på dem så blir de större!)


1: Sten (isälvsgrus)
2: Sandigt grus
3: Sand
4: Mellansand
5: Mo
6: Finmo
7: Mjäla
8: Lättlera
9: Mellanlera
10: Styv lera
11: Grusig sandig morän
12: Sandig morän
13: Sandig moig morän
14: Sandig moig morän
15: Moig morän
16: Mjälig morän
17: Moränmellanlera
18: Moränlera
19: Styv moränlera
20: Grovmo

Bilderna är lite kassa, men ni från klassen som kikar in på bloggen kanske kan få lite träning i alla fall!

Thank God it's Friday

Hemkommen från Maxi! Lyxigt att få åka bil för att handla, inte varje dag man gör numera! Nu sitter jag här, idol rullar på TV;n (..jepp, ni läste rätt, JAG tittar på idol) och framför mig har jag en kopp varm choklad med kanel och en varm macka med banan och curry, hur gott! Film väntar sen, perfekt kväll förutom att lite sällskap kanske vore kul, men ska ta en tidig kväll tänkte jag idag så det är väl lika bra antar jag.

hoppas att ni har en lika fin fredagskväll som mig!


Friday's child

Så var det bästa dagen på veckan igen, fredag - en välbehövlig sådan denna gång. Helgen blir lugn för min del, och det ska faktiskt bli skönt! Tidigare helger har varit fruktansvärt roligare (..okej då, vissa roligare än andra) men jag kan väl inte säga att jag har haft helgerna att vila upp mig på direkt. Så denna helg väntar bara mys och massa plugg, kanske smiter in en och annan film också där emellan!

Dagen har varit fin. Solen höll oss inte sällskap idag, men det regnade inte så jag är rätt nöjd ändå. Var väl lite frusen emellanåt, det är ganska kallt här uppe i norr numera. Fick cykla lite terräng också, och som jag sa igår underskatta aldrig en tant-cykel från Biltema, bra grejer det!

Slänger in lite bilder från dagen också, sen så ska jag kila ner till Jenny och hennes kille så ska vi åka ner till Maxi och handla, fredagsmys hamnar i min korg!


Ha det fint så länge, jag kommer säkert hamna framför PS när jag kommer hem så håll utkik efter lite bilder då, av det roligare och mer redigerade slaget!


RSS 2.0