heart and soul

både trä och hjärta - sann jägmästaranda!

playground

blah. Saknar motivation till att plugga idag. Eller så orkar jag bara inte, både och tror jag.
Nej, nu ska jag gå och hårdplugga en stund och sen tror jag att jag belönar mig med film!

hail the sunny days

underbar dag idag! Solen har värmt ryggen hela dagen och roligt ämne stod på agendan! Dessutom var det skönt att få åka buss för omväxlings skull, imorgon blir det dock cykel. Offroad tydligen, inga problem för en tant-cykel från Biltema, faktiskt så har den varit helt ok än så länge (.. ta i trä).

Nu är det dock en ganska trött Sara som sitter vid tangentbordet, både av lite för lite sömn, förkylning och det att jag faktiskt varit ute hela dagen och lärt mig en massa om gallring och virkeshantering. Fotografering blev det en hel del också under dagen! Slänger in lite bilder nu, det kommer säkert ett gäng till senare ikväll. Då är det plugg som gäller men får ta mig någon paus emellanåt och redigera bilder från en ny kamera, med motiv från en dag som har varit helt fantastisk är faktiskt inte helt fel!

Ha det skönt så länge vänner och läsare!

















nu väntar plugg och mys!

ps

...sa jag att jag gillar Photoshop?

september

Onsdagen idag och en bra sådan! Solen skiner ute som tidigare önskat och humöret är bra, dock är jag trött som en gnu. Men det tror jag beror på att jag sov lite för lite i helgen, och att det kommer smygandes såhär i veckan när jag har mycket att göra och inte riktigt tid att sova ut. Aja, föreläsning i förmiddags, en ganska trist sådan. Eller ja, jag var trött och orkade inte riktigt koncentrera mig helt och hållet i de tre timmar den varade.. Har i alla fall varit duktig och både mätt träd och handlat mat efter det.

Nu sitter jag och gör sådär ingenting, vilket är ganska lätt hänt när man vet att man borde plugga, att man borde städa lite och att man faktiskt borde ställa sig och laga mat så man har matlåda till morgondagen. Men just nu orkar jag inte, fast jo, jag ska. Om ett litet tag.


falling in love again

Gissa vad jag fick på posten idag, KAMERAN! åh, så jag har längtat och nu är den min! Canon eos 500d, blev det för er som undrar. Och den är grym, tog med mig Jenny ut på en promenad för en stund sen, och jag är helt klart nöjd med fotona. Dock så blev det snabbt för mörkt för att kunna ta kort (..för att se något överhuvudtaget utan gatuljus, det blir fasligt mörkt snabbt här uppe i norr) men korten jag hann ta medan ljuset fortfarande fanns hos oss blev bra!

Dagen i övrigt har varit riktigt bra. Kallt men soligt! Busstur till Sävar där vi fick lära oss om plantor och frön var det första som stod på schemat i morse, sedan väntade skogsplantering med diverse korsningar och dess egenskaper en stunds bussresa bort. Efter lunch väntade en cykeltur genom vackra Umeå för att också där kolla på "planteringar".

Imorgon är det föreläsning och sedan ska jag och tjejerna ut och mäta lite bestånd inför det praktiska provet på måndag. Kameran skall definitivt med imorgon också (..lita på att den befinner sig i min närhet de närmsta veckorna) så jag hoppas på fint väder. Och tror ni inte, jag var inne och kikade på yr.no igår, och då sa de att det väntade mulet väder imorgon. Idag står det att det ska bli sol, en eftermiddag tillbringandes i skogen tillsammans med Umeås bästa tjejer, trädmätning och fotografering med solen i nacken låter inte helt fel va? Livet är helt okej just nu!





vacker kväll i Umeå idag!

behind the horizon


lights in a monday afternoon

känns att det numera är Umeå och inte Karlstad jag befinner mig i. I helgen när det var dags för nattpromenaderna hem låg frosten som ett kallt täcke överallt, och imorse så låg den till och med kvar när jag skulle ta cykeln till skolan vid nio-tiden, trots att solen sken. En vit och kall sadel väntade på mig, inte roligt i september. Lite längre kan vi faktiskt få ha någorlunda varmt väder där cykelturer med skinnjacka fortfarande är möjligt.

Imorgon väntar exkursion. Genetik och skogsförädling står på schemat, först en buss-tur och sedan en cykelfärd för min del. Synd att jag inte fått kameran än, ska bli fint väder imorgon, kallt men sol. Hade varit kul och ha nya kameran då, men jag tippar på att den dimper ner här i morgon eftermiddag, eller ja, det hoppas vi på i alla fall!

Dagen har i varje fall spenderats med först en föreläsning om just genetik, och sedan självstudier på det! Och så har jag varit sådär duktig i dag också, (..lagat mat och pluggat). Inte det roligaste kanske men nödvändigt. Nu tänkte jag mysa ner mig i fåtöljen, tända lite ljus, fixa lite te och sätta mig med plugget igen. Men såhär på hösten kan det vara ganska mysigt det där. När man fortfarande är studiemotiverad, man får burra ihop sig med en filt och se höstfärgerna utanför fönstret försvinna i mörkret och kylan medan man själv sitter skönt inne i värmen.

Så ha en mysig kväll i höstmörkret gott folk, det ska jag!


through my eyes

fastnade i foto-arkivet förut när jag skulle leta upp en bild på ludden. Roligt och kika igenom kort, med risk för att låta gammal men dagarna och tiden försvinner i ett fasligt tempo just nu. Bildbomb blev resultatet av min nostalgi-tripp i alla fall, enjoy!


going my own way

pratade med mamma förut, och denna lilla fisen var tydligen dålig. Vi får hoppas att han kryar på sig.
usch, vad tomt det blir när man sitter och tittar på gamla kort såhär.

Lazing on a sunday afternoon

Helgen har gått fort - som vanligt. Men har varit kul, kräftskiva i fredags och sittning igår!

Idag har jag faktiskt fått rätt mycket gjort, är lite sliten efter helgen men har hunnit med både powerwalk, matlagning, städning och plugg! Skönt och ha det gjort!

Nej, nu ska jag återgå till det bästa med söndagar! (..att njuta av känslan att man har fixat det som ska vara fixat, och att bara ta det lugnt!)

Nya kameran kommer i veckan förresten, ska bli kul!

Friday I'm in love

Sitter hos Maja just nu! Kräftskiva och kladdkake-bak står på schemat! Ska bli så jäkla kul ikväll, är taggad som bara den, kul att träffa lite nytt folk! eller ja, inte för att jag kommer ihåg namnet på en fjärdedel av folket i klassen, men ändå!

Nej, nu ska jag och skönaste Maja baka lite kladdkakor! GÖTT, hehe kul och få säga att man själv ska baka för en gång skull. Så om någon av er andra jäklar som brukar baka, så ni kan ju ta in det här. Kladdkaka med riktig choklad och grejer, känn på den!

Ha en awesome kväll pojkar och flickor, det ska vi!

Focus

Bra dag idag. Sovmorgon i morse, och sen grupparbete med skönaste gruppen! Gjorde klart arbetet och hade lite handledning med de andra grupperna, inte vidare värstens givande men skönt att bli klar med arbetet. Nu ska jag bara (när jag orkar..) hämta usb-minnet och skicka till resten av gruppmedlemmarna, sen är det klart!

Torsdag idag, vilket betyder att ikväll väntar myskväll med plugg (det låter så trist och bara säga plugg-kväll + att slänger man in lite levande ljus, te och smörgåsrån så blir det ju faktiskt rätt mysigt!) Imorgon så har vi någon slags halv-/testa dig själv-dag, sen väntas det en stund med två sköna tjejer innan jag ska på kräftskiva! Får se var kvällen landar men ska ta det ganska lugnt imorgon, för på lördag har vi sittning! Utan bästa Sara dock, hon ska hem och sen till Stockholm och springa, så önskar henne lycka till på söndag och en mysig helg i övrigt. Mina två andra favorit-flickor Marja och Jenny blir dock inte av med mig i helgen, men fasiken vad kul vi ska ha på lördag, är taggad till tusen!

Nej, nu ska jag kila iväg och ta en lång, varm dusch! Sen väntar fåtöljen, filten och böckerna! Ibland känns faktiskt livet helt okej!


Jenny, vår självutnämnde gruppledare. Hon kan styra upp grejer den tjejen, go är hon också!

Firefly

Bilder från förra veckan, eld - eller glöd i detta fallet kan va rätt vackert!
Koma-TV, som en go´ pojke så bra beskrev det.

SÅ sugen på nya kameran just nu. Men netonnet, (de är billigast med bäst rekomendationer) är lite halv-roliga med sin lagerstatus. Ganska länge stod det att kameran skulle komma in i lager den 19/9, sen ändrade den till 21/9 och igår till den 22/9, idag står det att den ska komma in den 23/9. What's up?
Inga andra har det paketet som jag vill ha (med kamera-väska och minneskort)

I´m gonna be

hey! dagen har varit fin. Föreläsningar stod på schemat, en var kul. En var mindre kul, eller ap-tråkig rättare sagt. Men så är livet. Hela eftermiddagen har spenderats med grupp-sex i puppan. Hehe (jag vet, lågt men jag är övertrött), alltså grupparbete med grupp nummer 6 i grupprum puppan. Vi har nästan gjort klart vårat arbete om historiska och kulturella värden i skogen. Vet inte hur mycket från klockan 14.00 till typ 17.30 som egentligen var effektiv tid, men vi fick mycket gjort och jävligt kul hade vi!

Hämtade ut mitt paket från Gina förut också, beställde ju en klänning att ha på mig på sittningen på lördag. Och den var fin, inte sådär klassiskt och väldigt uppklädd utan lite enklare (svart, med spets). Känns bra så, då kan man klä upp med lite smycken och klackar. Den blir vanlig festklänning sen, vill inte lägga ut pengar på en fin klänning som jag kommer använda en gång. Så detta blir perfekt!

Känner mig piggare idag också, för er som är intresserade. Nästan ingen feber och det var bra mycket närmare till leendet idag än vad det var förra veckan! Nej, nu ska jag kika på tågbiljetter, de släpps idag och vi har fått reda på att vi slutar (med tenta) den 22 december. Då ska jag hem till Karlstá, ska bli kul och träffa alla igen, saknar er en smula. Fast det går ingen nöd på mig, livet leker här uppe i underbara Umeå!

move along


vad vore jag


Vill ni förresten ha lite skön musik såhär på tisdagskvällen; I mina lungor


Who'll stop the rain

jahapp, hemkommen efter ännu en dag i skogen. Idag stod cykelexpedition med skogsteknik och virkeslära på schemat! Och jag är förkyld kan jag lägga till, tror min kropp känner på sig sånt här ibland, och gör saker bara för att jäklas. För NU äntligen har typ min tandvärk försvunnit, svullnaden har lagt sig och jag kan som tur är käka annat än barnmat.. Då blir jag förkyld, den har legat och väntat på att få bryta ut, och ja, när jag precis tyckte att jag höll på att bli bättre så kickar den in. Så med feber, ont i halsen och en helt tät näsa begav jag mig i morse mot skolan, inte alls sugen på och ge mig ut på en lång cykeltur, och som tur var hade Erika bilen idag, så jag gjorde henne sällskap. Skönt, hade vart trötter idag annars. jo, och när vi kommer fram, vad möts vi av då? jo REGN, och regn och ännu mer regn! Fast dagen har varit rolig idag ändå, tack vare intressanta ämnen (som jag för en gångs skull känns det som, kunde en aningens om innan) och trevligt sällskap!

När vi slutade var det bara för min del att bege sig till apoteket, som finns precis bredvid där jag bor som tur är! Där inhandlades förkylningsprodukter för ett antal kronor. Men nu har jag massa näs-spray, tabletter och salvor i beredskap! SKA BLI FRISK, snabbt.

Och nu sitter jag här, sådär skönt trött i kroppen. Nyduschad, inlindad i en filt, tofflor och en stor kopp varm choklad framför mig. Loggbok är skriven och nu väntar lite små-plugg. Högtalarna är varma och jag är på bra humör, hoppas att ni har det fint hemma också! :)

Några bilder blev det tyvärr inte idag då det spöregnade hela exkursionen..


Monday

Var hos tandläkaren idag, de kunde inte göra så mycket mer än och vänta och se om det blir värre. Då ryker tanden. En salva fick jag med mig hem i alla fall, men det känns som om det är på bättringsvägen! Vill ju inte vara sjuk i helgen så veckan blir lugn!

Skäms lite över att vara svensk idag, med tanke på SD. Fast får väl säga som Patrick Ekwall, att jag inte tror att SD's hejarklack insåg att de igår sjöng melodin till "Brown girl in the ring". Ironiskt det där, fast jag tycker hela grejen känns rätt orealistisk, ett rasistiskt parti som nu får vara med och styra och ställa, skärpning Sverige!


Sunday morning coming down

och så var det sista dagen på veckan, igen.

Men idag har jag faktiskt varit rätt produktiv, vi har gemensamt i korridoren städat ur köket (tvättade händerna i typ sju minuter efteråt, det var vidrigt) men nu är det relativt fräscht! Pluggat har jag gjort, städat ur rummet eller lägenheten eller vad det nu är, tror jag hade typ ett hekto barr i dammsugaren när jag var färdig. Men är man skogsmulle så är man! Nu rullar tvättmaskinen och här sitter jag med en kopp te (!), jag som aldrig druckit särskilt mycket te innan, nu blir det säkert en kopp om dagen. Fast det är bra, försöker och dra ner på kaffet, har blivit så jäkla mycket kaffe i sommar och nu måst jag koka en kopp innan jag går till skolan och ändå blir man sugen vid elva snåret, och en kan ju inte hålla på och sörpla kaffe hela tiden..!

Imorgon missar jag detta, har fått tandläkartid och vi ska egentligen på exkursion hela dagen,
men jag missar inte så mycket. Vi ska till samma ställe som vi var på i torsdags och gå igenom det
vi gjorde då. Men får hoppas för gruppen att vädret är på er sida!

feeling a moment

Gårdagen var fin. Massa tacos (vi snackar gravidmagar) med favorittjejerna! Vi körde all in, och det var längesedan mat smakade så jäkla bra! Massa prat, idol-tittande, dansande som vanligt och sen en sväng in till Skogis, där det var sjukt dåligt med folk men förhållandevis kul ändå, och sen Origo en stund innan jag begav mig hemåt i tid!

Idag har jag inte bestämt vad som står på agendan, antingen någon slags födelsedagsfest för en kille i klassen eller filmmys med den som är sugen på film. Det lutar åt film, är lite sliten efter veckan och nästa helg väntar förmodligen en två-dagars med kanske en kräftskiva på fredag och sen sittning på lördag. Sittningen ja, nu kom jag på att jag måste skaffa något som jag kan ha på mig tills dess.. men kul ska det bli!

Och så får ni lite bilder från gårdagen!



fredagkväll

equals TACOS med tjejerna. Varit sugen hela veckan, och jag som inte ens gillar tacos särskilt. Bra kväll väntar känner jag på mig, har ingen feber och inte så jäkla ont i munnen idag. skönt
Ha en awesome fredagkväll pôjker och flicker!

Torsdag

dagen blev bättre än väntat. Trots regn och mycket vandring uppförs. Jag var rätt död när jag kom hem, men en tupplur och ett mål mat senare är jag faktiskt ganska pigg!

Dagen bjöd på lite av varje, mycket grävande, vandrande, funderande, skratt och regn för att sammanfatta. Vi skulle först kila uppför ett berg, för att sedan bearbeta oss nedför berget och bestämma olika jordlager och så vidare. Men det var kul, jag tog det ganska lugn och grävde inte en massa och sådär i och med att jag trots allt har feber och är rätt krasslig. Får tacka Buster för grävandet och Jenny för skrivandet! Gröt visade sig vara något utomordentligt gott att äta i fält, i alla fall när man har med kanel-socker i en burk! Så det blir det faktiskt imorgon också tror jag, orkar inte kila iväg till affären för att köpa ingredienser till annan tugg-vänlig mat, även fast jag fick ett tips från Sara som lät gott. Rotfrukter kokta i lite buljong med korv eller annat gott till, det blir att testa i veckan tror jag!

Tänkte slänga upp lite bilder från dagen också, men jag kom på det när vi stod mitt ute i skogen, i ösregnet och klockan började närma sig lunchdags och magarna kurrade, att alla bilder jag lägger upp visar ju bara glada människor i härligt solsken. Och det är väl egentligen inte en helt rättvis bild, ofta när vi är ute regnar det, är mörkt och man är inte alltid jättesugen på att klava ännu ett träd eller kladda med lera en gång till. Så idag tänkte jag ta lite bilder när vädret inte var på sitt bästa humör, vilket resulterade i vetskapen om att min nuvarande kamera inte klarar förhållandena. Det blir för mörkt för att den ska klara att ta kort där det är någon fokus överhuvudtaget, trots diverse olika tester med de så kallade "ISO-värde inställningarna" (du kan bara växla mellan två värden..) och det ger ingen skillnad. Så en bild från hur det ofta ser ut kan jag bjuda på, kvaliteten är kass men så är också vädret på den bilden. Men vi hade våra solglimtar idag också!


Och så får Buster bjuda på den andra sidan av våra dagar! Mycket regn och mycket grävande hinns med
på en heldag i skogen. Och det tär på krafterna ibland..! Även fast Buster inte är sur på kortet egentligen!


sjukling

feber + inflammation equals jäkligt tråkig dag. Bara varit hemma och försökt kurera mig, pluggat lite smått och kollat på film som vanligt. Nu sitter jag här och kikade precis på morgondagens väderprognos (vi ska på en busstur till Vindeln för att träna på markkartering) och det ska bli regn.. Blir måttligt sugen när jag sitter här med feber och jag måste ut och stå i i tio plusgrader och regn en hel dag. Aja, det är obligatoriskt och jag vill ändå inte missa något inför provet, men särskilt motiverad kan jag väl inte säga att jag är just nu.

En annan halvrolig grej idag var och luska ut vad fasiken jag ska ha med för matsäck, vi äter i fält. Jag har ju lite problem med det här och tugga just nu. Så efter en idé från Maja häromdagen, så blir det gröt. Den kan jag käka kall och den behöver man inte tugga särskilt.. Så då vet ni vad jag kommer göra imorgon, sitta sliten och febrig på en stubbe någonstans nord-väst om Umeå i regnet och käka gröt och lära mig om marktyper.. jaja, man måste väl ha sämre dagar för att uppskatta de bättre antar jag. Fast jag är lite smågrinig just nu för vi tjejer hade bestämt att ha taco-kväll på fredag och sen dra iväg till skogis, för vi har skogsmästare på besök! Kan tillägga att jag har varit sugen på tacos ända sen vi kom på idén och någon dricka blir det väl inte och tala om, orkar säkert inte gå ut efteråt. Och det blir så nedrans långtråkigt här hemma när man egentligen vill vara någon annanstans och göra något vettigt, eller ja vettigt och vettigt - göra någonting överhuvudtaget.

Något har jag att se fram emot i alla fall, för runt den 21 kommer kameran jag har bestämt mig för in i lager! Sen trillar den väl förhoppningsvis snabbt in i brevlådan hos mig, ska bli skönt med en bra kamera nu när jag har massa kul att fota. Inte minst för mig själv utan för alla de där hemma som vill veta hur livet som "norrlänning" ser ut. Det här med norrlänning förresten, jag tycker jag är jättelång norröver, men norra Sverige ser inte riktigt Umeå som "långt norröver". Nej nu ska jag packa lite inför morgondagen!


Ha en mysig kväll pojkar och flickor!

Coming to terms

halvrolig dag idag. Har nedrans ont i munnen, visdomständer på väg ut och smärtstillande verkar inte. och då blir man sådär roligt halvgrinig och sur. Aja, plugg har jag hunnit med idag i alla fall, det och laga tomatsoppa. Och det är väl ungefär det jag har gjort idag. Det och tittat på film, jarhead blev det idag. och den som är någorlunda snabbtänkt ser ett mönster där (brothers, prince of persia och zodiac, är andra filmer jag sett i helgen). nördigt det där såg ut då.

Imorgon väntar bonitering med trädegenskaper! Idag saknades motivationen en aning, så jag hoppas att tandvärken har lagt sig till imorgon.

Fick förresten hem paketet jag beställde för ett tag sedan, från Gina Tricot!
Blev rätt nöjd förutom att dom hade glömt att skicka med en mössa, som jag hade pröjsat för. Och än har de inte svarat på mailet så vi får se var den blir av, men resten var fint. (rustning inför ume-vinter, dvs mössor, halsduk och vantar..)

..och för er mindre snabbtänkta männsikor, Jake Gyllenhaal är med i alla filmer, har en liten mini-crush just nu.

Sunday bloody sunday

söndag igen. Tiden går i ultrarapid just nu, men inte idag. Idag är typisk söndag för mig. Det vill säga mys-dag, sovmorgon + film och massa god frukost. Lite plugg har jag hunnit med och nu rullar tvättmaskinen och disken är färdigdiskad, u2 spelas och livet är skönt.

Gårdagen var inge vidare, alla var trötta och inte speciellt taggade. Vi gav det ett försök, och ja, det gick ju som det gick. Testade lite olika kår-pubar men det var inge drag så vi tog en tidig kväll igår! Men det var ändå ganska skönt, kom hem i tid och hann se halva prince of persia innan jag slocknade. Gamla rutiner det där, att alltid slå på en film när man kommer hem! Skönt sätt att varva ner!

Egentligen är jag lite sugen på en liten löp-runda eller powerwalk, men det faktum att regnet ljust nu smattrar ganska bra på plåttaket ovanför tar bort suget en aning.


bästa kvällen på veckan..

..taggar vi inför nu! Utvilad, eller ja någorlunda och pigg i kroppen, förutom lite ont i rumpen efter cykelturen igår, annars är allt på topp!
Var och handlade förut och kollade i frysdisken för färdigmat, vilket jag inte gjort annars (har inte fått någon frys än..) och såg att dom sålde Billys, ni vet dom som gör mini pizza och piroger, fast med pannkakor. Såg hur gött ut som helst så det köpte jag en portion av och sitter och mumsar på nu. Kan rekommendera helt klart, två pannkakor med äppelsylt är kanske inte jättemycket för 12:- men gött är det i varje fall.


Ikväll väntas utgång med tjejerna, får se vad kvällen har att bjuda på. Men förfest hos Sara för att sedan kila vidare till några av kår-pubarna står i alla fall på schemat. Köpte ett all-in kort för ett tag sen som vi inte har använt oss av än, vi var på Corona dumt nog förra helgen och där får man betala inträde, men kul var det ändå! Nej, nu ska jag kila in i duschen!


Ha en härlig kväll, det ska jag!

underbara dagar

Svårslagen dag idag! Cykelexpedition i trakterna runt Umeå stod på schemat. Åkte hemifrån vid klockan åtta och landade här hemma runt fyra-tiden, och under tiden hanns det med att cykla ett par mil och lära sig massor om geologi, jordmåner och annat trevligt. Naturen här är underbar och kameran var såklart med, tyvärr dog batteriet efter ett tag, men några kort hann allt fasta på minnes-kortet!

Nu sitter jag här i alla fall, ny-duschad, mätt och härligt trött i kroppen. Funderar över kvällens planer, hemmakväll med film eller utgång. Känner mig lite sliten, både efter dagens strapatser och efter veckan som varit. I och med nollnings veckan och allt annat så har det varit ganska fullspäckat på schemat, en lugn filmkväll kanske inte är så dumt, det lutar åt det.. Imorgon ska i alla fall jag och tjejerna ut! Köpte ett All In kort som vi ska använda oss av, 100 spänn och du går in gratis på alla kår-klubbar i typ tre veckor! Värt, helt klart plånboks-vänligt när en öl kostar 25:- inne sen. Annat än Karlstad det! Och NEJ - mamma och Emma, ni behöver inte oroa er! ;)


Vi matchar ganska bra, jag och Umeå

time goes as time comes

Har någon slags halvpermanent déjà vu känsla i kroppen just nu. Sitter och lyssnar på gamla godingar (KISS) dricker kanel-té och pluggar. Exakt samma grej mer eller mindre som jag gjorde för ett år/halvår sen, alltså plugga och lyssna på musik. Och halvtrött som man är försvinner man bort lite i sin egen värld och plötsligt kommer man fram till att man inte alls lever det livet längre. Nästan allt är annorlunda. Inte till det sämre menar jag nu, men man blir plötsligt så vaken om hur allt var förut.. Och jag kan inte riktigt bestämma vart man vill stå för stunden.

Aja, idag kan jag i alla fall skumma igenom facebook utan att få dåligt samvete (dvs alla som uppdaterar med; "äntligen varit ute och sprungit" eller "powerwalk") för nu knöt jag själv på mig löparskorna och tog mig en runda! Vi var på exkursion med skolan en dag uppe i ett mysigt motionsspår-område så dit knatade jag iväg. Och nu sitter jag och försöker få lite struktur och ordning i anteckningarna från veckan, vill gärna ha allt på datorn (nörd som jag är) och har inte lust att ta med datorn till skolan i och med att vi är ute ganska mycket. Så nu går jag igenom det vi lärt oss och skriver om det, ganska enkelt sätt att gå igenom det vi lärt oss under veckan! Sen när men sitter och pluggar inför ett prov och letar efter en viss term eller sådär kan man bara söka i dokumentet istället för att bläddra igenom hela anteckningsblocket...!


Och Marja! Kakorna vi pratade om förut (Chocolate Chip cookies, för er andra som undrar) eller ja, dom med smarties i. Värm dom i mikron en stund. Hur gôtt som hellst!



purple

Jägmästare har roligare

nöjd med livet..

..klyschigt va? Men så är det just nu. Eller ja det finns väl en del efterhängset jobbiga saker också, men dom ligger i utkant just nu!


Nöjd med livet och nöjd med mig själv. Har hunnit med en hel del idag faktiskt, fixat vårdcentral och gått på långpromenad med Jenny. Lagat ceasar-sallad till imorgon, betalat räkning och mailat angående en lägenhet.


Började förresten blogga igen pga en uppmaning från en kompis som numera är bosatt ett halvt jordklot bort, hon ville kika lite vad det egentligen var jag höll på med här uppe i ume-land. Och eftersom jag både gillar att skriva och fotografera så blev jag lite sugen. Dessutom så är det roligt att läsa vad resten av vännerna där hemma pysslar med. Så sagt och gjort, men några läsare räknade jag knappast med nu andra gången jag började blogga. Haha tji fick jag, var inne och kollade statistiken förut och ni är ju faktiskt en hel del som kikar in här hos mig!


TACK säger jag för det. Vi fortsätter så (jag blir så hemskt glad för när lilla bloggpengen trillar in på kontot) jepp, för jag tjänar faktiskt några kronor på er. Speciellt om ni klickar på någon av reklam-snuttarna här nedan, men det skriver vi inte här va.. ;)



keep up

Magkänslan stämde bra idag. Skön dag med sol, trevligt sällskap och efterlängtat paket. Hade exkursion i skolan, vilket innebar att vi skulle förflytta oss till skogen i närheten av skolområdet.

Där väntade beståndsmätning, det vill säga att vi skulle mäta olika träds längd, grovlek, tvärsnittsarea och lite annat smått och gott. Mycket mätning blev det, men skönt att få känna på att man klarar att utföra momenten vi tidigare mest teoretiskt gått igenom, därefter väntade en massa räkning. Aritmetiskt medelvärde, grundytvägd medelhöjd, grundytvägd medeldiameter, grundmedelstammens diameter, förband mellan träd och formtal. Och JA, detta var nog rena rabbakaljan för mig också i början, men jag och Marja (som var den som fick stå ut med mitt sällskap idag igen!) lyckades snabbt släta ut frågetecknen och jobbade på bra hela dagen.


Att sitta och räkna i en solig glänta, utrustad med en skön tjej bredvid sig och ett härligt humör är inte helt fel kan jag intyga!


Fick äntligen mitt paket från outdoorexperten också. Gudars, beställ aldrig från dem. Hemsidan utlovade frakttider på 3-6dagar. TRE VECKOR tog det för mig att få hem en jacka och ett par byxor. Illa, i alla fall med tanke på priset.

Beställde i fredags ett paket från Gina Tricot och det lyckades trilla i brevlådan idag! Dock hemma i Skattkärr (!) så de där hemma får skicka upp det.

Nu sitter jag här i alla fall, och tänker inte göra en enda vettig sak till idag. Lyssna på bra musik (just nu; Joel Alme med A Young Summer's Youth) och äta fruktsalladen jag gjorde förut. LIFE IS GOOD

tisdag

veckans andra dag, känns som om detta kan bli en riktigt bra dag!
exkursion står på schemat - mätning provytor och bestånd! det ni ;) Kameran åker i alla fall med, får se om något roligt fastnar på minneskortet!



bakom kameran


insparksvecka

De första två veckorna (!) på skogis är redan avklarade. och jisses vad roliga de har varit, och hektiska. Förra veckan började vi med upprop, sedan exkursion på tisdagen och sedan var det bara att packa väskorna och bege sig ut på hav till fjäll- resan. Vilken verkligen satt perfekt, gav oss en bra chans att lära känna alla nya ansikten och få en inblick i norrlands fantastiska natur! lite vandring, lektioner i fält och ett besök i Norge (oxtindan) stod på schemat. Lite av bilderna som togs, la jag upp i förra inlägget. Klantig som jag är glömde jag kameran bara, men får tjyva lite bilder från de som hade kameran med + mina mobilbilder.



Denna veckan har vi fått testa på hur skolan fungerar - bibliotek, datasalar och diverse annat. Verkar bra där också, fräscha lokaler, bra/billig mat och lagom antal elever. (vi har ju faktiskt umeå universitet precis nedanför oss, så drar det i den tarmen så kan man bara kila ner, och vara social och kika på folket)


För och inte tala om veckans alla insparks-bravader. Men de kan vi ta en annan dag.. ;)



Söta Jenny i granskog




islandslav för er som inte redan visste.. :)


Genomgång av skorplavar och mossor





Marja!








Något sånt där kan det se ut en vanlig dag som jägmästar-student. Hur härligt som helst!

RSS 2.0